Nimrod Rinot / - NIMROD RINOT
24/05/2023 u 11:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počasni konzul: Crna Gora ove godine očekuje rekordan broj gostiju iz Izraela

Turistička industrija je glavni izvor prihoda za Crnu Goru i mi smo ponosni sto smo dio razvoja turizma ove predivne zemlje - naglasio je on

Počasni Konzul Crne Gore u Izraelu, Nimrod Rinot danas je predstavio red direktnih letova između Izraela i Crne Gore u predstojećoj turističkoj sezoni - rekordnom uspjehu posjeti velikog broja izraelskih turista.

Konzul Rinot je napomenuo da je planirano 630 povratnih letova u narednih pet mjeseci - četiri avio kompanije (Israir, Arkia, Sun-Dor i Air Montenegro).

- U narednoj ljetnoj sezoni najmanje 315 letova je predviđeno i letjeće iz Tel Aviva za Crnu Goru kao i 315 letova iz Crne Gore za Tel Aviv, a to je ukupno 630 letova koji ce povezivati Izrael i Crnu Goru i omogućiti desetinama hiljada Izraelaca da svoj odmor provedu u Crnoj Gori. Ovo je prvi put da imamo ovako obećavajući broj letova - znacajni porast. Očekuje se da ce Crnu Goru 2023. godine posjetiti oko 100 hiljada izraelskih turista - kazao je Rinot.

Konzul Rinot je dodao da je ovo najveći porast dolaznog turizma iz jedne zemlje u Crnu Goru.

- Izrael je bio i među najvećim investitorima u crnogorsku ekonomiju u 2022. godini i potrudićemo se da se u tom duhu i nastavi i narednih godina. Turistička industrija je glavni izvor prihoda za Crnu Goru i mi smo ponosni sto smo dio razvoja turizma ove predivne zemlje - naglasio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. maj 2023 11:48