Vlastimir Ristić / screenshot video mreža X
11/08/2024 u 11:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SEP: Pada broj turista, a Vlada se odmara

Smanjenje broja turista ove godine u odnosu na prošlu trebalo bi da je alarm Vladi, koja bi, umjesto što se kolektivno odmara, trebalo da identifikuje probleme i odmah krene u njihovo rješavanje i pripremu naredne ljetnje sezone, ukazuje jedan od inicijatora osnivanja Stranke evropskog progresa, preduzetnik Vlastimir Ristić.

– Iz Ministarstva (turizma) smo dobili informacije da su osam odsto lošiji fizički pokazatelji sezone, da su novčani tokovi negdje na nivou prošle godine. Fizički pokazatelji su loši. To što su novčani isti znači da je ta razlika ustvari samo inflacija. Ono što najviše razočarava je da je stav ministarstva da su rezultati zadovoljavajući – kaže Ristić.

Dodaje da Stranka evropskog progresa nikada za ovakve rezultate ne bi rekla da su zadovoljavajući, jer oni nijesu dobri.

– Mi treba sada da se bavimo problemima koji su akutni, koji su prisutni. Da ih identifikujemo. Da ih na pravi način razumijemo. Da ih podijelimo s nosiocima turističke privrede i našeg turističkog proizvoda da bismo već sjutradan radili na pripremi sljedeće sezone kroz otklanjanje identifikovanih problema. Nemamo vremena za gubljenj – kaže Ristić.

– Prema tome mi ne možemo gubiti vrijeme. Mi se moramo baviti sobom. Odmah! Nemamo vremena za duge odmore Vlade i činovnika Vlade, što se sada dešava. Mi za to u sezoni nemamo vremena. Moramo se baviti sobom. Moramo se baviti svojim turističkim proizvodom. I to je nešto što ćemo mi kroz naše bavljenje politikom pokušati da promijenimo. I nadam se da ćemo uz vašu pomoć u tome i uspjeti – zaključio je Ristić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 10:15