/ - SAVEZ UDRUžENJA PENZIONERA
29/12/2022 u 10:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović poziva na izmirenje penzionera i Fonda PIO

Na sjednici Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera Crne Gore saopšteno je da je Abazović tokom jednog sastanka kazao da tenzije treba spustiti, i u tom kontekstu predložio zajednički sastanak, poslije novogodišnjih praznika između predstavnika Vlade, Fonda PIO i Saveza udruženja penzionera

Premijer Dritan Abazović nedavno je pozvao predsjednika Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branka Vešovića kako bi ova najbrojnija organizacija naše najbrojnije populacije izgladila višemjesečne nesporazume sa Fondom PIO, navodi se u saopštenju ovog Saveza.

Vešović je o tom izvijestio svoj upravni odbor na jučerašnjoj sjednici što su oni i podržali.

- Pozvan sam lično 20. decembra od strane premijera Abazovića na razgovor u vezi sa novonastalom situacijom na relaciji Fond PIO i Savez udruženja penzionera Crne Gore. Izvijestio sam ga o stanju u penzionerskoj organizaciji i koja su to pitanja koja su uzrokovala nesporazum Saveza i opštinskih udruženja penzionera Crne Gore sa Fondom PIO, kazao je Vešović.

Kako je istakao na sjednici, pokušaće da izglade nesuglasice i uspostave dobru saradnju sa Fondom PIO kao njihovom krovnom institucijom kakvu su imali godinama.

Kako je saopštio na sjednici, Abazović mu je kazao da tenzije treba spustiti, i u tom kontekstu predložio zajednički sastanak, poslije novogodišnjih praznika između predstavnika Vlade, ministra finansija i ministra rada i socijalnog staranja, Fonda PIO i Saveza udruženja penzionera Crne Gore. Dogovor je da se sastanak održi pod ingerencijom premijera, što je predsjednik Saveza prihvatio.

Na sjednici su sumirali rezultate u godini koja je za nama i podsjetili da je zbog otežane saradnje sa Fondom PIO tokom prethodne godine Vešović i poslije mnogo telefonskih razgovora od nadležnih ministarstava i Fonda PIO nije dobio povratnu informaciju u vezi sa otkupom jagnjadi za crnogorske penzionere gdje je poslije 18 godina izostala participacija po kilogramu jagnjetine.

Opštinska udruženja penzionera Crne Gore izrazila su nezadovoljstvo i dala primjedbe što ove godine Ministarstvo i Fond PIO nijesu učestvovali u dotaciji cijena jagnjadi.

Međutim, na inicijativu predsjednika Saveza udruženja penzionera obezbijeđen je drugi dio zimnice i usklađene su cijene koje su se odnosile na pakete sa suhomesnatim proizvodima, telećim, junećim i svinjskim polutkama.

Ovim programom obuhvaćena je i isporuka jagnjećeg mesa po cijeni od 7,90 eura po kilogramu bez participacije i na 10 beskamatnih rata. Isporučeno je oko 4.000 jagnjadi, 4.500 paketa, telećih i svinjskih polutki, kao i ostalog svježeg mesa u ukupnoj količini 134.683 kg.

- Sprovođenjem ovog programa koliko-toliko smo uspjeli pomoći penzionerima oko obezbjeđivanja zimnice, kazao je Vešović.

Na sjednici je na kraju usvojena i odluka o održavanju godišnjih skupština udruženja penzionera za iduću godinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:49