/ - FOTO: TVITER/ - FOTO: TVITER
10/10/2023 u 17:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Let evakuacije realizovan po najvišim standardima bezbjednosti

Ističu da najveća zahvalnost ide upravo posadi i zaposlenima, koji su dobrovoljno preuzeli odgovornost za izvršenje ovog složenog zadatka

Nakon odluke Vlade o hitnoj evakuaciji te nakon svih procjena i pripremnih  radnji i saglasnosti izvršnog direktora,  organizovan je i izvršen specijalni let Podgorica – Tel Aviv sa ciljem evakuacije crnogorskih građana ali i građana susjednih i drugih država, saopštio je Air Montenegro.

MVP: Avion Air Montenegra poletio za Izrael

- Analize u domenu sigurnosti (safety) i bezbjednosti (security) rađene su u skladu sa kompanijskim internim procedurama, kao i sa nacionalnim i međunarodnim (ICAO, EASA) zahtjevima koji uređuju ovu oblast. Sprovedena je detaljna procjena rizika zajedno sa detaljnim planiranjem leta i postupanjem u nepredviđenim okolnostima. Mjere umanjenja su identifikovale način selekcije letačke posade, kabinskog osoblja, planiranje rute, vrijeme leta, komunikaciju tokom leta, praćenje situacije tokom leta i spremnost na reakciju u slučaju iznenadnih informacija dobijenih od izraelskih vlasti - navode u saopštenju.

Vlada: Potrebna hitna evakuacija crnogorskih državljana iz Izraela

Dodaju da "sve strukture u kompaniji dale su nemjerljiv doprinos u okviru djelokruga nadležnosti. Kroz timski pristup i bezrezervnu saradnju bili su maksimalno posvećeni ovom zadatku, od trenutka iniciranja pripreme za ovaj let, pa do povratka i slijetanja na aerodrom Podgorica".

Sletjeli u Podgoricu: Doputovao 101 putnik iz Crne Gore i još osam zemalja

- Veoma kompleksna organizacija samog leta, koja je izvedena u saradnji Nacionalne avio kompanije sa Vladom Crne Gore, resornim Ministarstvom Kapitalnih Investicija i Ministarstvom Vanjskih Poslova, je pokazatelj važnosti nacionalne avio kompanije i njene vrijednosti koja nije mjerljiva bilansima. Sinergičnim pristupom, na efikasan način, sa svim službama kompanije nastavljamo da radimo u korist građana i privrede Crne Gore dok ćemo Državi biti siguran partner u daljim aktivnostima - izjavio je predsjednik borda direktora, Pavle Ljesar.

Ističu da najveća zahvalnost ide upravo posadi i zaposlenima, koji su dobrovoljno preuzeli odgovornost za izvršenje ovog složenog zadatka i djelom, a ne riječima, pokazali ljubav prema odabranom pozivu i odgovornost koju nosi sa sobom.

- Na kraju, postupanje u kritičnim situacijama i vršenje aktivnosti tokom izraženog nepovoljnog uticaja identifikovanih opasnosti, predstavlja dobru provjeru i potvrdu efikasno uspostavljenog sistema upravljanja - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 18:30