/ - FOTO: DRAGAN STOJANOVIć
06/08/2022 u 11:20 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Aktivisti blokirali put Bar-Podgorica: Vlada nema razumijevanja za djecu sa smetnjama

Od premijera Dritana Abazovića tražili da ih primi na razgovor kako bi riješili probleme sa kojima se suočavaju

Blokadom raskrsnice na magistralnom putu Bar - Podgorica i Bar - Petrovac na pola sata, građani i aktivisti NVO „Plava planeta“ iskazali su nezadovoljstvo tretmanom koje država ima prema djeci sa smetnjama u razvoju.

Prema riječima Predraga Peđe Peraka iz NVO „Plava planeta“, od države i premijera Dritana Abazovića traže da ih primi na razgovor kako bi riješili probleme sa kojima se suočavaju.

- To su, prije svega socijalna pitanja - radi se o povećanju primanja za djecu sa smetnjama u razvoju. Osim toga, mi u Crnoj Gori nemamo adekvatno liječenje, i to koje imamo traje svega pola sata mjesečno, što je jako malo. Sva ta djeca se liječe u Beogradu i tamo se radi sa njima tri sata dnevno, pa možete zamisliti koja je to razlika, samo na mjesečnom nivou, da ne spominjem na godišnjem - istakao je on.

Dodao je da su se obratili Ministarstvu rada i socijalnog staranja, te da je tek jutros dobio njihov odgovor.

- Nisam dobio nijedan konkretan odgovor na moje pitanje. Nažalost, nemaju razumijevanja za ovu djecu i majke. Tražimo samo da dobijemo svoja prava koje smo, u ime NVO organizacije, zahtjevali - kazao je Perak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:12