/ foto: SASA MATIC
17/02/2023 u 12:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ambasador Turske: Crnogorski narod je pokazao da njegovo srce kuca za našu zemlju

Prolazimo kroz jedan veoma težak period, a Crna Gora i crnogorski narod su u cjelosti pokazali da su uz Tursku, kazao je Kalkavan

Turska prolazi bolan i težak period usljed tragedije koju je donio razorni zemljotres, a pomoć prijatelja koji su pritekli, među kojima je i Crna Gora, doprinijeće prevazilaženju teških posljedica od kojih će se ova zemlja dugo oporavljati, saopšteno je nakon sastanka ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i ambasador Turske u Crnoj Gori Bariša Kalkavana.

- Žao nam je zbog tolikog broja žrtava i mi smo kao država  shodno svojim mogućnostima nesebično ponudili pomoć. Jedan dio spasilačkih ekipa je već bio tamo, a naše medicinske ekipe bile su spremne i još uvijek su spremne ako se ukaže potreba da pođu tamo i  pruže pomoć' - poručio je Šćekić

Kalkavan se zahvalio Ministarstvu zdravlja, svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu, ali i cjelokupnom crnogorskom narodu, koji je, kako je kazao, pokazao da je uz Tursku u ovom, za njih veoma teškom momentu.

- Prolazimo kroz jedan veoma težak period, a Crna Gora, sa svim svojim institucijama i crnogorski narod u cjelosti pokazali su da su uz Tursku. Na čelu svih ovih institucija, svakako, moram da istakem Ministarstvo zdravlja, te bih iskoristio ovu priliku da se i lično zahvalim ministru zdravlja - kazao je turski ambasador.

On je naglasio da će njegova zemlja zahvaljujući podršci i pomoći prijatelja, prevazići ovaj veoma težak period i da će turski narod će iz svega ovoga izaći još jači.

- Uvjeren sam da ta pomoć i podrška neće izostati ni u narednom periodu, jer je crnogorski narod pokazao da njegovo srce kuca za Tursku - zaključio je ambasador. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 08:47