Апел за помоћ Ирени / - Апел за помоћ Ирени
16/06/2022 u 09:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Апел за помоћ: За Иренино започето лијечење неопходно још 50.000 еура

Моле се сви грађани, привредници , компаније и локалне заједнице да у складу са могућностима помогну спашавању једног младог живота

Упркос вијестима из јануара 2022.године о позитивном току лијечења Ирене Црнчевић из Бара, када је ПХ налаз показао да метастаза на костима нема, нажалост, налази из априла показују да се карцином вратио. 

Ирени су љекари у Ацибадем клиници започели лијечење и она је прошла три третмана хемотерапије уз финансијску помоћ дијелом пријатеља, дијелом средстава која су преостала од претходне донације.

Ирени је неопходно поновно прикупљање новца у износу око 50.000 еура, што укључује трошкове лијечења и боравка на клиници. 

Да подсјетимо, Ирени је дијагностикован Ewing sarcoma (риједак карцином костију) у децембру 2018. године. Тада је након мање од мјесец дана у јануару 2019 године оперативним захватом уклоњена кост на десној поткољеници и обављена су четири циклуса хемотерапије. У марту 2021. контролним прегледом је утврђено да је карцином метастазирао на меким ткивима на поткољеници и извршен је оперативни захват без додатне терапије. У новембру исте године је МР налаз показао да постоје промјене за које се сумња да су нове метастазе и тада је Ирена упућена на Ацибадем клинику, ради даље дијагностике и спровођења хемо и радиотерапије. ПХ налаз у децембру 2021. године је показао да метастаза нема, већ да је у питању присуство постоперативног хематома и да је Ирена ,,цанцер фрее“ пацијент. Нажалост, срећа је кратко трајала и на контролном прегледу у марту ове године је ПХ налазом утврђено присуство метастаза. Љекари су одмах започели третман хемотерапијом која је примљена (05.04.2022) први циклус, (21.04.2022) други циклус и трећи циклус (23.05.2022). Један циклус хемотерапије са трошковима пута је 6.000 еура, а Ирени је потребно шест циклуса хемотерапије (на 21. дан) у комбинацији са радиотерапијом И операцијом (у трајању од мјесец дана).

Моле се сви грађани,  привредници ,  компаније  и локалне заједнице  да у складу са могућностима помогну спашавању једног младог живота.

 Помоћ се може уплатити на жиро рачун Ирена Црнчевић  Бар,  520032000004610728, код Хипотекарне банке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 04:23