Jakov Milatović / - DAN
03/10/2024 u 08:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatoviću istražuju gdje je bio tokom radnog vremena

Agencija za sprečavanje korupcije obavijestila je predsjednika države Jakova Milatovića da je protiv njega podnijeta prijava zbog sumnje da je prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i da ima rok pet dana da se on njoj izjasni.

MANS: Prijave ASK-u protiv Milatovića i Rakčevića

- Agenciji za sprečavanje korupcije je podnesena prijava u kojoj je navedeno da ste kao Predsjednik Crne Gore, dana 24.09.2024.godine govorili u toku radnog vremena na pres konferenciji Liste „Za bolju Podgoricu-Jakov Milatović", čime je moguće došlo do kršenja člana 44 stav 4 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.Shodno članu 57 stav 3 Zakona o o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja („Službeni list CG", br. 54/24) potrebno je da nam u roku od pet dana od dana prijema ovog pismena dostavite izjašnjenje na navode iz zahtjeva - navedeno je dokumentom ASK-a u koji je Dan portal imao uvid.

Podsjećamo, MANS je 25. septembra  ASK-u podnio inicijative za pokretanje postupka zbog sumnje da je Predsjednik Crne Gore prekršio Zakon o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja jer je u toku radnog vremena bio angažovan na promociji svoje izborne liste, odnosno aktivno učestvovao u predizbornoj kampanji. MANS je podnio prijavu i zbog promotivnog spota liste „Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ koji je snimljen u kabinetu Predsjednika Crne Gore.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 08:21