/ - ALEKSA BEčIć
27/05/2023 u 13:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Duško Jovanović ubijen jer se borio za demokratiju

On je čovjek koji je pošteno i vrijedno obavljao svoj posao i zbog toga je bio ubijen, istakao je Bečić

Aleksa Bečić, nosilac koalicione liste ''Aleksa i Dritan - Hrabro se broji !'' saopštio je da nerazjašnjena smrt hrabrog Duška Jovanovića nas iz godine u godinu podsjeća koliko posla je pred nama da bi se uspostavila pravda, demokratija i rad institucija u Crnoj Gori.

- Demokrate znaju da bez razjašnjenja, ko je nalogodavac, izvršilac i koji pojedinci iz partijski kompromitovanih instituciuja su prodali i sebe i svoj obraz u cilju da se istina ovog svirepog ubistva nikada ne otkrije, nema niti normalne države niti ulaska u Evropsku uniju niti mira među ljudima- istakao je Bečić.

Kako je kazao, od osnivanja stranke rasvjetljavanje ubistva Duška Jovanovića je jedna od tema na kojoj insistiraju, a posebno na njoj insistiraju sada kad se institucije oslobađaju i zajedno sa njima bore protiv mafije, korupcije i svih onih pojedinaca koji su u okviru državnih insitucija pomagali sva ta zlodjela od kojih je svakako ovaj jedno od najgorih.

- Zato nama ne trebaju izvještaji Freedom House i upozoravanja evropskih institucija da na tome moramo da radimo ukoliko želimo da se pokrenemo naprijed. Ne treba nama niko to da kaže, mi znamo da to monstruozno nedjelo mora biti rasvijetljeno i to je naša glavna poruka, to je svrha našeg političkog djelovanja. Nekome se čini da moramo da pustimo, da nije dobro da se vraćamo u prošlost, ali mi, Demokrate, na tome insistiramo i smatramo to najvažnijom tačkom svijetle budućnosti- naglasio je Bečić.

Kako je kazao, naravno da im je važno da porodica i prijatelji i kolege novinari dobiju te važne odgovore.

- Nnaravno da nam je važno da se zatvori krug kako bi uspomena na hrabrog Duška bila još jasnija i časna, ali nam je važno i zbog svih nas, zbog naših građana, zbog našeg društva koje samo ako to razjasni može biti zrelo i spremno da se razvija i ekonomski i socijalno. Duško Jovanović je bio novinar koji je svirepo ubijen jer se borio za demokratiju koja počiva na slobodi mišljenja, govora i nezavisnom novinarstvu. On je čovjek koji je pošteno i vrijedno obavljao svoj posao i zbog toga je bio ubijen. Atmosfera koja je tada vladala izrodila je takve događaje, ali je izrodila i to da niti danas, 19 godina kasnije, ne znamo kako je sve to organizovano i ko je tako uspješno radio na tome da se to sakrije. Ljudi koji ništa nijesu učinili da se ovo ubistvo rasvijetli se više ne pitaju u državi, ali još uvijek legitimno i motivisano odlaze na izbore i govori se da će možda biti dio buduće vlade- poručio je on.

Pozvao je građane da odaju poštu hrabrom novinaru Dušku Jovanoviću.

- Ali i da u svom srcu molitvu danas posvetimo njegovoj porodici i našem društvu, te da se još jednom sjetimo da to što smo imali nikada više nećemo da imamo ponovo. Mi Demokrate i Ura i naša Koalicija će na rasvjetljavanju tog ubistva  kao i do sada hrabro insistirati i daćemo sve od sebe da se pronađu dokazi kako bi se ova crna mrlja sa obraza Crne Gore makar malo sprala- istakao je Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:26