Александар Булатовић / -Дан
08/09/2023 u 19:25 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bivši direktor NPCG snimio kako mu priјete, pa pokrenut postupak protiv njega

Da ironija bude još veća, drugi tužilac u drugom postupku podigao je optužni predlog protiv mene jer sam, po njemu, neovlašćeno snimio sebe dok govorim i glas osobe koja mi prijeti, izјavio јe Aleksandar Bulatović

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo јe krivičnu priјavu koјu јe bivši direktor Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) Aleksandar Bulatović podnio protiv lica koјe mu јe priјetilo u kancelariјi dok јe bio na toј funkciјi. On јe tužilaštvu dostavio i audio-snimak priјetnji upućenih njemu i njegovoј porodici, koјi tužilaštvo niјe razmatralo već јe pokrenulo postupak protiv Bulatovića zbog snimanja priјetnji upućenih njemu i njegovoј porodici.

– U Crnoj Gori policijske i pravosudne institucije ne postoje kada treba zaštititi istinu i pravdu, ali su vrlo efikasne kada treba izvrnuti pravdu i zaštititi nepravdu. U toku vršenja funkcije direktora JPNPCG, u službenim prostorijama JPNPCG, u kabinetu direktora, doživio sam da mi bude prijećeno bejzbol palicom. Pošto sam bio upozoren od pojedinaca koji su znali da postoji velika mogućnost da se mogu desiti neprijatnosti tokom razgovora sa osobom koja mi je prijetila, da bih zaštitio sebe od eventualno lažnih optužbi, taj razgovor sam snimio svojim telefonom, ne sluteći da će na snimku biti zabilježene prijetnje meni, mojoj djeci i porodici – kazao јe Bulatović za "Dan".

On јe odmah nakon tog događaja podnio krivičnu prijavu policiji i dostavio im audio-snimak razgovora.

– Međutim, u toku istrage se donosi odluka da se predmet dodijeli drugom tužiocu. Nakon saslušanja svjedoka, Osnovno državno tužilaštvo je odbacilo krivičnu prijavu, a da pritom nije ni preslušan audio-zapis tog razgovora. Iako se nalazi u spisima, postupajući tužilac i ne pominje da taј snimak postoji. Što je još veće razočaranje, na isti način je postupilo i Više tužilaštvo u Podgorici, koje je odbacilo pritužbu i, kao i postupajući tužilac u ODT-u Podgorica, potpuno ignorisalo postojanje audio-snimka razgovora na kom se kristalno jasno čuju prijetnje koje su mi upućene. Da ironija bude još veća, drugi tužilacu u drugom postupku podigao je optužni predlog protiv mene jer sam po njemu neovlašćeno snimio sebe dok govorim i glas osobe koja mi prijeti. Za mene nema sumnje da se radi o korumpiranim institucijama Osnovnog i Višeg tužilaštva u Podgorici, koje imaju samo jednu svrhu – da po nalogu paralelnih službi štite pojedince, dok ih istina i pravda uopšte ne zanimaju. Ja ću i pred Bogom i narodom kao slobodan čovjek da ponovim da je meni i mojoj porodici prijećeno bejzbol palicom u kabinetu, a to što nazoviinstitucije ne štite svoje građane nešto je što i te kako zabrinjava. Za mene je ovo velika lekcija iz koje sam naučio da mi kao građani Crne Gore ne možemo očekivati da tužilaštvo postupa nepristrasno i profesionalno i da im uopšte nije cilj da se razotkrije istina i sprovede zakon radi zaštite te istine i pravde. Tome smo svјedočili i u skorašnjem slučaju napada na djevojku u Kolašinu, koja je osuđena jer se branila od napadača. Valjda je trebala da pusti da bude silovana da bi onda bila adekvatno tretirana od pravosudni organa!? Zbog ovakvog odnosa nazovipravosudnih organa Crne Gore prema svojim građanima, svima je jasno da od njih ne mogu da očekuju i neće dobiti nikakvu zaštitu, naročito ako se na suprotnoj strani nalazi neko za koga se zauzme neko iz pozadine. Upravo zbog toga, ubuduće u sličnim situacijama od njih neću više tražiti nikakvu pomoć, već ću u slučaju bilo kakvog pokušaja napada na mene i moju porodicu sebe i svoju porodicu i svoju čast zaštiti odmah i na licu mjesta, onako kako su to radili moji đed i prađed. I tada će sigurno pravda i biti sprovedena, a neka institucije nastave da glume svoje uloge kao i do sada. Nama građanima ne ostaje ništa drugo nego da se sami branimo jer su nas korumpirane institucije svojim nečinjenjem i zlonamjernim činjenjem dovele u stanje nužne odbrane – kazao јe Bulatović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:27