Borančić / - FOTO: ARHIVA
23/05/2024 u 11:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borančić: Ako ima države Mirjačić ni dana više ne može biti direktor škole

Ako postoji država, institucije i vladavina prava, Milutin Mirjačić više ni dana ne smije niti može biti direktor jedne osnovne škole u Crnoj Gori, saopštio je potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić.

- Nakon njegove sramotne izjave na jučerašnjem nacionalističkom skupu protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici, da Crnu Goru “nikad neće priznati kao državu” dok je istovremeno funkcioner te države i prima platu od iste, ukoliko njega samog nije sramota već se ponosi time, država mora sebe zaštiti od takve sramote i samovolje, naveo je Borančić.

Ministarstvo podržava slobodu izražavanja, ali ne i zloupotrebu tog prava

On je pozdravio inicijativu Ministarstva prosvjete prema Školskom odboru OŠ “Bajo Pivljanin” da ispita djelovanje direktora i utvrdi njegovu odgovornost, dodajući da to ne smije ostati na pukoj birokratiji i zataškati se.

- Očekujem da će ministarka Jakšić Stojanović preuzeti snažnije korake u smjeru razrješenja Mirjačića i pokazati da je Crna Gora pravna država a da je prosvjeta temelj budućnosti društva, ukoliko su zaista posvećeni evropskoj perspektivi Crne Gore. Vrijeme je da se raskrsti sa posljedicama četvrogodišnje pohare školstva i “oslobođenja” od zdravog razuma koje je za sobom ostavila ministarka Bratić, saopštio je Borančić.

Istakao je da Mirjačić "ima pravo na svoje zablude, ima pravo i da javno prezentuje takve svoje zablude, ali nema pravo da sa pozicije funkcionera Crne Gore ponižava i negira Crnu Goru".

- Posebno smo zabrinuti kakva se poruka šalje đeci, đacima, koje bi Mirjačić trebao da obrazuje kao provjetar, ako ne prijeza da ovakvo opasnim porukama truje kompletnu javnost, šta da očekujemo u učionicama škole na čijem je čelu?, upitao je  potpredsjednik LP.

(VIDEO) Trobojke i skandiranje na protestu protiv rezolucije u Srebrenici: "Spajić isti Đukanović"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 12:51