/ - Фото: Управа полиције
15/12/2021 u 18:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Брђанин: Изградите беспрекорну и успјешну каријеру

Поштоване младе колеге, Сигуран сам да ћете се свакодневно залагати и бити предани у мисији заштите и служења интересима наших грађана, поручио је он

Директора Управе полиције Зорана Брђанина поводом завршетка школовањa XIII генерације полазника Образовног програма за занимање полицајац иодржао је говор:

-Чини ми велику част и задовољство што присуствујем завршетку школовања и промоцији XИИИ генерације полазника Образовног програма за занимање полицајац.Генерације која данас окончава једну и започињете сасвим нову фазу едукације, која ће трајати током цијеле полицијске каријере. Ваша даља едукација представља један од наших приоритета и предуслов за ефикасно дјеловање полиције и реализацију надлежности утврђених Уставом и законима. Поуздан партнер у спровођењу ове активности нам је Полицијска академија, чијим руководиоцима и стручном кадру дугујемо посебну захвалност, као и другим релевантним домаћим и иностраним субјектима и институцијама. Предано радимо на снажењу полицијске организације, коју даље унапређујемо и кроз отвореност да имплементирамо стандарде, искустава и добре праксе: Еуропол-а, Интерпол-а, СЕЛЕЦ-а, СЕПЦА-е. Наша сарадња са безбједносним службама у региону и свијету у континуитету расте. 

Поштоване младе колеге, Сигуран сам да ћете се свакодневно залагати и бити предани у мисији заштите и служења интересима наших грађана. Такође сам увјерен да ћете промовисати доктрину полицијског рада и њену хуману димензију и јачати повјерење грађана у полицију и правну државу, и изнад свега да ћете бити поуздани заштитници слобода и сигурности грађана. Заштита угледа, професионализам и недискриминација морају бити мисија у вашем грађанском и полицијском поступању у којем ћете бранити своје професионалне и интересе службе - истовремено штитећи грађане.

У обављању полицијских послова ћете поред ваших професионалних знања и вјештина уносите и вашу личну и општу културу, која се темељи на богатству наших културолошких, етничких, вјерских, језичких и других различитости и идентитета, што су вриједности црногорског мултикултуралног и грађанског друштва

Говорим о опредјељењу и настојању црногорске државе да се, као грађанско друштво сврстамо у ред држава које, кроз демократску традицију, његују и унапређују безбједносну културу. У тим настојањима ћете имати неопходну подршку и помоћ старјешина и старијих колега. И немојте оклијевати да покажете стрпљење у раду: ,,Стрпљење је горко, али су му плодови слатки'' (Аристотел).

Младе колеге, Честитам вам на успјешном завршетку школовања на Полицијској академији. Стечена знања ће вам, сигуран сам у то, омогућити да професионално обављате полицијске послове и задатке и да се афирмишете.  На такав начин ћете дати допринос даљем развоју и прогресу црногорске полицијске организације, која је у региону и шире препозната као поуздан и повјерљив партнер. Ваш подстицај у будућем раду треба да буду: висока вриједносна мјерила према служби, професионално поступање, поштовање закона и поштовање грађана.

У овом строју данас вјероватно стоје будући начелници одјељења и центара безбједности, као и помоћници директора, а како пракса показује, врло је могуће да ће управо неко од вас у будућности руководити црногорском полицијом.Стога будите свјесни потенцијала с којим располажете и одговорности коју имате према грађанима, друштву и држави Црној Гори.Моја лична порука вама, шта год вас буде чекало у служби, биће ту лијепих али и тешких момената, ови тешки не смију да вас обесхрабре ови лијепи треба да вам буду подстрек. 

Изградите беспрекорну и успјешну каријеру- поручио је Брђанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 20:04