Šimun i Dimitrov / - FOTO: MINISTARSTVO ZDRAVLJA
22/03/2024 u 13:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bugarska finansira nabavku vozila za nikšićki Dom zdravlja

Ministarstvo zdravlja dobilo je od Bugarske razvojne pomoći grant od 35,55 hiljada EUR i taj novac biće iskorišćen za nabavku ambulantnog vozila za Dom zdravlja u Nikšiću, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

Navodi se da su Grant sporazum o realizaciji i sprovođenju postupka nabavke sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Nikšiću potpisali ministar zdravlja Vojislav Šimun i ambasador Bugarske u Crnoj Gori Stefan Dimitrov.

- Sporazumom je predviđeno da sredstava budu iskorišćena za nabavku ambulantnog vozila sa posebnim karakteristikama koje će koristiti nikšićki Dom zdravlja - rekli su iz Ministarstva zdravlja.

Šimun je zahvalio Dimitrovu na angažmanu i pomoći koja podrazumijeva potpunu realizaciju tog projekta i naglasio da je saradnja između Bugarske i Crne Gore, posebno u oblasti zdravstva, jasan primjer istinskih i prijateljskih veza dvije zemlje.

- Sredstva će biti iskorišćena za nabavku vozila koje je potrebno nikšićkom Domu zdravlja, s obzirom na karakterisitike terena koji pokriva ta ustanova, posebno u zimskim mjesecima - kazao je Šimun.

On je Dimitrovu predstavio plan prioritetnih aktivnosti i politika u oblasti zdravlja koje će, kako je rekao, značajno unaprijediti zdravstveni sistem i posebno njegove standarde približiti evropskim praksama u medicine.

- Pozitivne prakse vaše zemlje, kao članice Evropske unije (EU), bile bi dragocjene našoj zemlji na putu ka pristupanju - naveo je Šimun.

Prema njegovim riječima, zdravstveni sistemi zahtijevaju stalnu reformu i težnju ka napretku.

- Vjerujem da sa Bugarskom možemo razmijeniti najnaprednije prakse koje su bile uslov za pozicioniranje vašeg sistema zdravstva na mapi evropskih zemalja - kazao je Šimun.

Dimitrov je zahvalio Šimunu na srdačnom prijemu i podsjetio na projekte koji su bili usmjereni na jačanje zdravstvenog sistema, posebno ističući opredijeljenost Bugarske za dalju podršku.

On je poručio da su vrlo posvećeni i odlučni da pruže svaku vrstu pomoći Crnoj Gora koja je, kako je kazao, napravila značajne korake na putu ka EU.

- S obzirom na to da smo u procesu priključenja i sami imali određenih nedoumica, vrlo smo voljni da sa Vama podijelimo iskustva koja mogu biti podrška u procesu pristupanja -rekao je Dimitrov.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 17:09