Snežana Burzan / - FACEBOOK
16/08/2024 u 11:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Burzan potvrdila: Konkurisala sam za mjesto generalne direktorice RTCG

Snežana Burzan, bivša direktorica KIC "Budo Tomović", potvrdila je na društvenoj mreži Facebook da je konkurisala za mjesto generalne direktorice RTCG.

- Novinarstvo sam diplomirala u Beogradu, a magistrirala u Podgorici, na temu - Javni servis, demokratska potreba i u 21. vijeku/na primjeru RTCG, RTS, HRT I BHTV.  Usavršavala sam znanje na obukama u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Kini, Južnoj Koreji, Slovačkoj, Mađarskoj... Licencirana sam trenerica iz oblasti novinarstva i PR-a - napisala je Burzan.

Ona je istakla da je u RTCG-u radila već tri puta - dva u Radiju Crne Gore i jednom u Televiziji Crne Gore. Kako je istakla tokom rada u Javnom servisu dobila je i Nagradu RTCG-a za najboljeg mladog novinara. 

- Prošla sam sve novinarske poslove, od gradske redakcije, preko unutrašnjo-političke, urednice vijesti, dnevnika, do urednice Mozaika 204, urednice 6– satnog programa za mlade na Radiju Crne Gore. U TVCG sam bila novinarka i urednica  redakcije u Satelitskom programu i urednica Dječjeg programa. 

Zapisano je da sam prva žena u Crnoj Gori koja je bila direktorica i gl. i odg. urednica jednog privatnog medija – Radio Gorice; Radila sam i u Pobjedi, YU radiju, Radio Jugoslaviji...  

Sve tri moje profesije – novinarstvo, odnosi sa javnošću i menadžment u kulturi, shvatala veoma ozbiljno, posvećeno i profesionalno, i svakoj sam davala najbolji dio sebe. "Za izvanredne rezultate rada i stvaralaštva" dobila sam  Decembarsku nagradu Grada Podgorice,  a najboljom menadžerkom u kulturi Crne Gore, osim široke javnosti, proglasili su me: Unija poslodavaca CG, Asocijacija menadžera CG, Mladi dijaspore CG, Udruženje preduzetnica CG i mnogi drugi - napisala je Burzan.

Raonić podnio ostavku pa imenovan na mjesto v.d.

Ona je istakla da nije članica nijedne partije, ali da jeste KIC pop hora, koji je osnovala i čija je menadžerka i producentkinja već 7 i po godina, i sa kojim, kako je navela, postiže nevjerovatne rezultate širom zemlje i regiona.

- Svim kandidatima/kandidatkinjama želim fer nadmetanje i nek pobijedi najbolji/a - napisala je Burzan na Fecebook-u.

Na konkurs za poziciju generalnog direktora Javnog servisa Radio-televizije Crne Gore (RTCG) su se prijavili Vladimir Maraš, Slaven Knezović, Sabrija Vulić, Snežana Burzan, Andrijana Kadija, Srđan Čović i Časlav Vujotić, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora. Javni poziv je objavljen 15. jula, a istekao je juče.

Među kandidatima za budućeg generalnog direktora RTCG, izvori Pobjede su navodili i ime aktuelnog v.d. direktora Borisa Raonića, ali tu informaciju nisu uspjeli da potvrde.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 04:19