Crnogorska delegacija / - MN
04/07/2024 u 11:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Crnogorska delegacija u zvaničnoj posjeti Visbadenu

Na poziv Savezne kancelarije kriminalističke policije (BKA) i Njemačkog policijskog Univerziteta (DHPol), delegacija Crne Gore boravi u zvaničnoj četvorodnevnoj posjeti Visbadenu u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Delegaciju predvodi ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Jakšić Stojanović, a čine je Petar Koprivica, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, mr Žarko Mrdović, v.d. direktora Policijske akademije, i prof. dr Danilo Ćupić, glavni policijski savjetnik u Odjeljenju za koordinaciju policijskih i srodnih poslova, Uprava policije.

Tokom boravka u Visbadenu, članovi delegacije su imali priliku da posjete renomirane institucije koje se bave obrazovanjem, usavršavanjem i profesionalnim angažmanom u policiji, uključujući Saveznu kancelariju kriminalističke policije (BKA) i Njemački policijski Univerzitet (DHPol).

Posjeta predstavlja izuzetnu priliku za upoznavanje sa najboljim praksama u ovoj oblasti i razmjenu iskustava u oblasti obrazovanja i profesionalnog usavršavanja policijskih službenika, pa je u tom kontekstu planirano unapređenje kvaliteta obrazovnih programa na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, uz ekspertsku pomoć i podršku pomenutih institucija iz Njemačke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 11:19