/ FOTO: Ministarstvo
06/09/2024 u 11:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ćulafić: Zakonodavne aktivnosti dokaz da smo svjesni svih izazova

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Damjan Ćulafić, ugostio je danas ambasadora Savezne Republike Brazil u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi sa sjedištem u Beogradu.

Ministar Ćulafić je istakao da Crnu Goru očekuje mnogo izazova u oblasti zaštite životne sredine, ali da je siguran da će Ministarstvo uložiti maksimalne napore kako bi ovaj segment bio očuvan na najvišem nivou.

Informisao je ambasadora o planiranim zakonima koji su u fazi usvajanja, kao i o izradi Državnog plana za upravljanje otpadom, koji će, između ostalog, doprinijeti podizanju svijesti građana o značaju zaštite životne sredine.

- Našim zakonodavnim aktivnostima dokazali smo da smo svjesni svih izazova koji su pred nama - naglasio je ministar Ćulafić.

Ambasador Kosta Kouto rekao je da veliki dio teritorije Brazila pokrivaju šume (66%), što predstavlja značajan doprinos globalnoj zaštiti životne sredine.

Dodao je da je zainteresovan i spreman da pomogne Crnoj Gori, posebno u oblasti zaštite životne sredine i korišćenja obnovljivih izvora energije. 

Na kraju sastanka, sagovornici su se složili da će predložiti modele saradnje kako bi se dodatno ojačali zajednički napori u oblasti zaštite i očuvanja životne sredine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 00:20