/ - URA
11/07/2022 u 13:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Danas je Svjetski dan stanovništva

Naša država nema problem sa rastom stanovništva, već se nadamo znatno većem porastu u budućnosti, kazala je članica barske URA Suzana Abazi

Jedanaesti jul je proglašen za Svjetski dan stanovništva 1987. godine. Planeta Zemlja je te godine bila naseljena sa pet milijardi ljudi. Taj broj je u 2020. porastao na 7,7 milijardi a očekuje se da će do 2050. godine ljudska populacija dostići devet milijardi”, saopštila je članica barske URA Suzana Abazi.

Kako je kazala, naša država nema problem sa rastom stanovništva, već se nadamo znatno većem porastu u budućnosti.

- Međutim, migracija iz ruralnih u urbana područja donosi probleme na koje moramo obratiti pažnju. Neki od njih su iscrpljivanje prirodnih resursa, zagađenje životne sredine, nejednakost prihoda, socijalni problemi i prenaseljenost stanovništva u urbanim oblastima”, istakla je ona.

Barska URA je, prema njenim riječima, ponosna na prirodna bogatstva okolnih područja Bara kao što su Mrkojevići, Crmnica, Virpazar, Turčini, Velembusi, Mikulići, Tuđemili i mnoga druga naselja.

- Podstičemo građane da zajedno jačamo seoski turizam, brinemo o stanovništvu, prirodi, životinjama i budućnosti naše zemlje. Svaki dio Crne Gore zaslužuje našu zaštitu, predanost, njegu, trud i rad. Brinimo o prirodnim bogatstvima i jedni o drugima - zaključila je Abazi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 10:10