/ - FOTO: DAN
21/12/2022 u 18:00 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danilovgrađanin ogorčen: Policiju optužuje da ne reaguje, dok lopovi pljačkaju

Unazad godinama moju imovinu otuđuju i kradu u Danilovgradu na Orjoj Luci, gdje živim sa svojom porodicom. Cio život pošteno živimo od svog rada držeći stoku i baveći se poljoprivredom, požalio se Knežević

Danilovgrađanin Mijajlo Duško Knežević tvrdi da je godinama na meti lopova, ali, kako ističe i pored nekoliko prijava policiji ne uspijeva da se zaštiti.

Kako navodi, i sam je sprovodio "istragu" pa čak i nalazio ukradene stvari, i to opet prijaljivao policiji, ali rezultata nije bilo.

– Unazad godinama moju imovinu otuđuju i kradu u Danilovgradu na Orjoj Luci, gdje živim sa svojom porodicom. Cio život pošteno živimo od svog rada držeći stoku i baveći se poljoprivredom, izdižemo na Krnovo i od toga izdržavamo porodicu. Prvo što su mi ukrali je šest ovaca i troje jagnjadi što sam uredno prijavio Upravi policije Danilovgrad. Posle toga mi je nestala kosačica, sa alatom, i to sam prijavio policiji. Samo ta krađa je vrijedna oko tri hiljade eura, jer je i kosačica vrijedjela više od 1.500 eura. Ja sam ličnim kontaktom saznao ko mi je ukrao kosačicu i to sam rekao inspektoru koji ništa ni dan danas nije preduzeo, a ja ne znam zbog čega – požalio nam se Knežević.

Nije se kako kaže tu stalo sa krađama, počeo je da mu nestaje i drugi, sitniji alat.

– Nakon toga primijetio sam da je nestao sitni alat – kosijeri, sjekire, plugovi, motorni ključevi i slično ali to nisam prijavljivao poučen iskustvom od ranije jer policija nije ništa preuzela ni povodom mnogo vrijednije krađe. Naredna krađa koja mi je počinjena je krađa zlata, koje su moja djeca dobijala za rođenje, krštenje i slično kao i prstenje moje žene koje je dobila u nasledstvo od kojih samo jedan prsten sa kamenom vrijedi preko 1.500 eura, a ukupna vrijednost tog zlata je bila oko 10.000 eura. Ovu krađu sam prijavio inspektoru u Upravi policije Danilovgrad dok su drugi neki inspektori tim povodom ispitivali moju djecu i ženu. Ni povodom ove krađe ništa nije učinjeno i ukupna vrijednost moje imovine koja mi je otuđena je skoro 15.000 eura računajući ukradenu stoku, kosačicu, plugove, sitni alat i zlato – navodi Knežević.

On ističe da se poslednja krađa dogodila nedavno.

– Prije par dana ponovo je počinjena krađa tom prilikom mi je sa novih plugova, koje sam kupio jer su mi i prethodne ukrali, ukradena je prateća oprema i ja više ne znam kome ovim povodom da se obratim jer inspektori danilovgradske policije jednostavno ne postupaju po mojim prijavama adekvatno, niti do danas ja imam informaciju o tome šta su preduzeli povodom krađa koje su mi počinjene. Napominjem da sam ja ličnim kontaktima došao u posjed informacije gdje se dio moje ukradene imovine nalazi i ko je prodao moju imovinu i to sam rekao inspektorima, ali oni nisu čak ni pozvali ta lica da daju izjavu. Ja nemam više povjerenja u danilovgradsku policiju i ubuduće ću sam svoju imovinu znati da zaštititim – poručuje Knežević.

U policiji tvrde da su reagovali blagovremeno

U policiji kažu da je 19. maja ove godine dežurnu službu Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad obavijestio R.K. iz naselja Orja Luka, da je od strane nepoznatog lica otuđen nakit iz porodične kuće u periodu od 12. do 15. maja.

– Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da nema tragova nasilnog ulaska u porodičnu kuću i da je izvršilac iskoristio nepažnju vlasnika i iz spavaće sobe otuđio kutiju sa nakitom. Nakon izvršenog uviđaja prikupljena su obavještenja od više lica o čemu je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je kvalifikovao krivično djelo krađa, te se preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije izvršioca ovog krivičnog djela. M.K. je 6. decembra policiji u Danilovgradu prijavio krađu djelova sa poljoprivredne alatke pluga, koji se nalazio u dvorištu porodične kuće u naselju Orja Luka. O događaju je obaviješten tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo sitna krađa, utaja ili prevara iz čl. 246 KZCG, koje se goni po privatnoj tužbi. U svim prijavama koje je porodica Knežević podnijela policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad postupljeno je blagovremeno i u skladu sa zakonom – tvrde u policiji.

U danilovgradskoj policiji navode da su imali više prijava, ali ne samo od Kneževića, već i od drugih lica.

Kako ističu, M.K. im je 1. januara 2017. godine prijavio da su mu ukradene četiri ovce u selu Donji Lug, nakon čega je on sam 4. januara iste godine obavijestio policijske službenike da su se ovce navedenog dana vratile i prišle ostatku stada.

O događaju je upoznat tužilac koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

– Zatim 25. maja 2020. godine lice J.K., iz naselja Orja Luka, je telefonskim putem obavijestila dežurnu službu Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad da je u periodu od 23.5. do 25.5.2020. godine iz dvorišta porodične kuće otuđen priključni alat motokultivatora–kosačica. Nakon izvršenog uviđaja prikupljena su obavještenja od više građana o čemu je upoznat nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo krađa. Ovo krivično djelo još nije rasvijetljeno – navode u policiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 18:25