Čini dobro / - FOTO: ČINI DOBRO
02/04/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dodijeljene nagrade najboljima u aktivnosti „Čini dobro, sačuvaj energiju“

Na svečanosti, koja je upriličena u Zavodu za školstvo, direktorica Zavoda, Raba Hodžić, pozdravila je prisutne i čestitala najbolje rangiranim školama u realizaciji aktivnosti

Aktivnost „Čini dobro, sačuvaj energiju“, koju je organizovala Fondacija „Čini dobro“ u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore, završena je potpisivanjem ugovora o novčanoj nagradi sa JU OŠ „Mihailo Žugić”, JU OŠ „Maksim Gorki” i JU OŠ „Veljko Drobnjaković”, dodjelom diploma nagrađenim obrazovno-vaspitnim ustanovama i zahvalnica nastavnom kadru pomenutih institucija.

Na svečanosti, koja je upriličena u Zavodu za školstvo, direktorica Zavoda, Raba Hodžić, pozdravila je prisutne i čestitala najbolje rangiranim školama u realizaciji aktivnosti, koja se već drugu godinu zaredom organizuje povodom Svjetskog dana očuvanja energije i Svjetskog dana energetske efikasnosti. Istakla je da Zavod za školstvo Fondaciji “Čini dobro” duguje veliku zahvalnost na kontinuiranoj i nesebičnoj podršci koju pruža u implementaciji međunarodnog programa „Eko škole” kroz veliki broj kampanja i aktivnosti koje se realizuje u obrazovno-vaspitnim ustanovama. Na kraju izlaganja ohrabrila je škole da nastave sa aktivnostima na unapređivanju kvaliteta obrazovanja integrisanjem dodatnih sadržaja učenja kroz inovativni nastavni proces i da rad nastavnika nije samo rezultat stručnosti i predanosti, već i snažna vizija o budućnosti u kojoj želimo da živimo u harmoniji sa prirodom.

Najbolju pripremu, sa 92,3 boda, sačinila je JU OŠ „Mihailo Žugić”, Pljevlja, koju su pripremile profesorice razredne nastave, Ljiljana Ivanović i Snežana Peruničić, čime su osvojile prvo mjesto na konkursu. Nastavnice su se zahvalile stručnoj komisiji ističući da je nagrada motiv više za njih da nastave posvećeno da rade sa svojim učenicima na očuvanju životne sredine.

Drugo mjesto, sa osvojenih 91,2 boda, osvojila je JU OŠ „Maksim Gorki”, Podgorica, za pripremu koju su sačinile profesorice razredne nastave, Danijela Keković, Dragana Vuković i Tatjana Burzan. Za njih je nagrada potvrda predanosti i truda koji su uložile u poboljšanje kvaliteta nastave i predstavlja veliku motivaciju za dalji rad, kao i jako bitan signal da su na dobrom putu.

Treće mjesto, sa 91,1 bodom, osvojila je priprema za nastavu JU OŠ „Veljko Drobnjaković” iz Kotora. Pripremu za nastavu su sačinile Sandra Radović, profesorica fizike i informatike, Maja Vidović, profesorica hemije i biologije i Sunčica Radović, profesorica razredne nastave, koja je istakla da je ponosna, jer je nagrada priznanje za timski rad prosvetnih radnika i učenika, koji su vrijedno i odgovorno odradili svoje zadatke u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

Direktorica Fondacije „Čini dobro”, Marija Jovović, zahvalila se prosvjetnim radnicima na učešću u aktivnosti ističući važnost njihove uloge u obrazovanju i vaspitanju mladih generacija, njihovom uključivanju, kreativnosti, inovativnosti i osvješćivanju na temu energija i energetska efikasnost. Ona je istakla da novčana nagrada od 200 eura, koju im dodjeljuje Fondacija, je podrška radu „Eko školi“ koja imaju važnu ulogu u obrazovnom sistemu.

Tokom svečanosti zahvalnice su uručene i članovima Komisije Neveni Čabrilo, Miji Mugoši, Mirjani Ivanović, Saši Karajoviću, Marku Vukašinoviću, Timuru Musaevu, Miljanu Grbi i Stefanu Kaluđeroviću.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:12