Klinički centar Crne Gore / - FOTO: KCCG
14/08/2024 u 10:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Donacija za unapređenje postrojenja za proizvodnju medicinskog kiseonika

Zahvaljujući angažmanu Ministarstva zdravlja, Crna Gora je osigurala donaciju od 1.555.870 eura za unapređenje postrojenja za proizvodnju kiseonika u Kliničkom centru Crne Gore.

- Ova sredstva, obezbijeđena kroz saradnju Ministarstva zdravlja i Globalnog fonda za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije, omogućavaju postizanje lokalnih standarda čistoće medicinskog kiseonika od 99,5% ± 0,2%.Realizacijom donacije značajno će se ojačati kapaciteti zdravstvenog sistema, posebno u osiguravanju stabilnih zaliha medicinskog kiseonika visoke čistoće što je od ključnog značaja za liječenje pacijenata u kritičnim stanjima, svakodnevne operacije i hitne intervencije- navode iz Ministarstva.

Zahvaljujući aktivnoj ulozi Ministarstva zdravlja, koje je iniciralo i koordinisalo ovu saradnju, Crna Gora je još jednom demonstrirala svoju posvećenost jačanju zdravstvenog sistema.

- Kroz strateško partnerstvo s Globalnim fondom, Ministarstvo zdravlja je uspjelo osigurati značajnu podršku koja će omogućiti ne samo unapređenje infrastrukture, već i dugoročno osigurati adekvatne zalihe medicinskog kiseonika, ključnog za očuvanje zdravlja i života pacijenata. Ova saradnja je primjer efikasnog djelovanja i uspješnog privlačenja međunarodnih sredstava u cilju unapređenja zdravstvene zaštite u Crnoj Gori- navode u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

17. septembar 2024 16:45