/ - DPS
06/12/2023 u 15:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS: Inicirali smo kontrolno saslušanje povodom alarmantnih rezultata na PISA testiranju

Napominju da su njihovu inicijativu već podržale partije SD i HGI

Klub poslanika DPS iniciraće kontrolno saslušanje ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović, povodom situacije u obrazovnom sistemu koja je rezultirala alarmantno lošim rezultatima PISA testiranja crnogorskih učenika.

-Cilj ove inicijative je da se pravovremeno reaguje, i da se sve institucije angažuju kako bismo u najkraćem roku počeli da radimo na rješavanju problema, omogućili đacima bolje obrazovanje i posljedično, bolji plasman na sljedećem testiranju - navodi DPS.

Juče prezentovani rezultati, najgori od 2012. godine, i slabiji od onih iz 2018. godine, ukazali su na konstantni pad kvaliteta obrazovanja u posljednjih nekoliko godina.

Napominju da su njihovu inicijativu već podržale partije SD i HGI.

- Imajući u vidu da bi stvaranje što boljih uslova za napredak i razvoj naše djece, i obezbjeđivanje pretpostavki za kvalitetniji rad nastavnog kadra, trebalo da bude interes svih predstavnika u Skupštini bez obzira na političku orijentaciju, nadamo se da će ova naša inicijativa biti podržana od svih stranaka u parlamentu - ističe Klub poslanika DPS Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

28. jun 2024 14:05