Државна ревизорска институција / фото: -РТЦГ ме
03/03/2022 u 14:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДРИ: Унаприjедити Комуникациону стратегиjу са медиjима

Они су казали да су овом приликом размотрени и поjедини случаjеви коjи могуће представљаjу ризике у погледу професионалног извjештавања о раду врховне државне ревизиjе

На позив Државне ревизорске институциjе (ДРИ) данас jе одржан састанак чланова Сената ДРИ са г. Ранком Вуjовићем, извршним директором Медиjског савjета за саморегулациjу, саопштено је на сајту Државне ревизорске институције.

Истакли су да је тема састанка била примjена и спровођење Комуникационе стратегиjа Државне ревизорске институциjе и разматрање низа аспеката везаних за медиjску презентациjу и садржаjа везаних за рад врховне државне ревизиjе Црне Горе.

- Господин Вуjовић упознао jе чланове Сената ДРИ са принципима функционисања Медиjског савjета за саморегулациjу и са начинима примjене Етичког кодекса новинара, док су чланови Сената ДРИ презентовали активности на примjени Комуникационе стратегиjе ДРИ коjа jе израђена уз  стручну помоћ и подршку ЕУ кроз реализациjу ИПА Проjекта „Развоj и jачање капацитета ДРИ и Ревизорског тиjела“ - казали су из Државне ревизорске институције. 

Додају да су овом приликом размотрени и поjедини случаjеви коjи могуће представљаjу ризике у погледу професионалног извjештавања о раду врховне државне ревизиjе, али и да jе генерално оциjењено да постоjи добро успостављени професионални однос медиjске заjеднице и Државне ревизорске институциjе, коjи треба даље унапређивати у циљу потпуниjег извjештавања црногорскоj jавности о налазима и резултатима рада ДРИ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:44