Veselin Mićanović / - DUSKO MILJANIC
12/07/2022 u 10:24 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Drugi upisni rok na UCG do kraјa јula: Popunjena mјesta na većini studiјa

Prorektor za nastavu UCG podsјeća da se procedura za upis završava 15. jula ove godine, a kandidati koji nisu uspjeli da se upišu u prvom roku moći će da konkurišu u drugom

Prorektor za nastavu Univerziteta Crne Gore Veselin Mićanović kazao јe da će drugi upisni rok biti raspisan u drugoj polovini jula i da јe posliјe velikog odziva kandidata u prvom upisnom roku većina mјesta na studiјskim programima popunjena. On podsјeća da se procedura za upis, koja uključuje predaju originalnih dokumenata u studentskim službama organizacionih jedinica, završava 15. jula ove godine, a kandidati koji nisu uspjeli da se upišu u prvom roku moći će da konkurišu u drugom.

– Univerzitet Crne Gore bilježi veliki odziv kandidata već u prvom roku, a pojedini studentski programi na svim fakultetima tradicionalno privlače veliku pažnju zainteresovanih kandidata. Takav je slučaj sa Medicinskim fakultetom, gdje je na većini studijskih programa bio mnogo veći broj prijava od broja raspisanog konkursom (Medicina – 129, Stomatologija – 21, Farmacija – 50, Visoka medicinska škola –154, Primijenjena fizioterapija – 88). Prema trenutnim procjenama, u drugom roku mjesta bi trebalo da bude na Stomatologiji. Već sada možemo reći da su u prvom roku popunjena mjesta na Fakultetu političkih nauka, za studijske programe Politikologija – međunarodni odnosi (65), Socijalna politika i socijalni rad (48) i Medijske studije i novinarstvo (41). Tako je i sa programima Arhitektura (87), Menadžment (120) Pravne nauke (214), Obrazovanje učitelja (55), Predškolsko obrazovanje i vaspitanje (67), Psihologija (45), Pedagogija (42), Turizam i hotelijerstvo (150), Zaštita životne sredine (45) – kazao je Mićanović.

Kada je riječ o umjetničkim fakultetima, veliko interesovanje je bilo na studijskom programima Gluma (23), Slikarstvo (20) i Grafički dizajn (20).

– Na tehničkim fakultetima veći broj kandidata bio je na programu Elektronika, telekomunikacije i računari (112), Primijenjeno računarstvo (219) i na studijskim programima Prirodno-matematičkog fakulteta Računarske nauke (55), Računarstvo i informacione tehnologije (21). Veliko interesovanje je bilo i na drugim studijskim programima, gdje je bio gotovo isti broj kandidata koliko je propisano ili malo ispod propisanog broja, a takav slučaj je bio na Ekonomiji – 230, te na programima Engleski jezik i književnost (74), Sociologija (37) i drugi – rekao je prorektor Mićanović.

On јe istakao da kandidati koji se nisu upisali u prvom roku već sada, na osnovu rang-lista objavljenih na fakultetima, mogu vidjeti preostala mjesta po studijskim programima, uporedivši podatke sa onima datim u konkursu za prvi rok.

– Svakako, precizni podaci biće u tekstu javnog konkursa za drugi rok, koji će biti objavljen u drugoj polovini jula, u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori i na sajtu Univerziteta – dodao јe Mićanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:25