Dukaj sa studentima Fakulteta političkih nauka / - MJU
04/03/2024 u 13:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj sa studentima Fakulteta političkih nauka UCG: Vi ste nosioci pozitivnih promjena

Ministar javne uprave Maraš Dukaj održao je sastanak sa studentkinjama i studentima na temu reforme javne uprave, digitalne transformacije i drugih pitanja od zajedničkog interesa.

Sastanak je održan na inicijativu Vijeća studenata Fakulteta političkih nauka, zvaničnog studentskog predstavničkog tijela na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

Studente je na početku pozdravila šefica kabineta Milica Pajović, koja je kazala da je oduvijek za nju energija djece i mladih ljudi bila inspiracija.

– Vjerujem da ste vi klica svake promjene nabolje i da vas treba na takav način obrazovni proces njegovati i tretirati. Hvala vam još jednom što ste inicirali da do ovog sastanka dođe. Ne sumnjam u konstruktivan razgovor i dobre zaključke sa današnjeg druženja – kazala je Pajović. 

Ministar se zahvalio studentima na inicijativi i interesovanju za rad Ministarstva javne uprave i budućih projekta, pri čemu je naglasio ulogu studenata kao nosilaca pozitivnih promjena.  

– Upravo vi studenti, i cijela akademska zajednica, dajete odlučujući doprinos ukupnom boljitku društva. Vaša uključenost, želja za promjenama i energija koju mladost nosi, su odlučujuća snaga za napredak i još brže uključivanje Crne Gore u evropske tokove i trendove. Vaše interesovanje za napredak javne uprave vidim kao doprinos demokratizaciji društva i unapređenju usluga građanima. Otvoren sam uvijek za razmjenu mišljenja sa vama – kazao je ministar Dukaj. 

Student povjerenik Fakulteta političkih nauka, Vedran Vujisić izrazio je zahvalnost ministru Dukaju na prilici za sastanak, gdje je takođe kazao da su svršeni studenti Fakulteta političkih nauka važni i aktivni učesnici u procesu evropskih integracija kroz različite sfere: počev od diplomatije, socijalne politike i socjialnog rada, medija, ljudskih prava, kulturne politike kao i neizostavno - reforme javne uprave.

Na kraju sastanka, student povjerenik Vujisić, u ime svih studenata Fakulteta političkih nauka, uručio je ministru Dukaju zahvalnicu za doprinos razvoju i afirmaciji Vijeća studenata Fakulteta političkih nauka. 

Sastanak je protekao u prijatnoj atmosferi i međusobnom uvažavanju, gdje su studenti i panelisti predvođeni ministrom Dukajem razgovarali o mnogim pitanjima, u cilju unapređenja i podizanja nivoa informisanosti i bliskosti mladih sa svim procesima državne administracije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 20:05