/ - Мило Ђукановић
24/12/2021 u 09:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић честитао Божић грађанима католичке вјероисповијести

Предстојећи свети дани прилика су да се још једном подсјетимо изузетне духовне мисије Католичке цркве и напора њених вјерника у Црној Гори да активно допринесу изградњи складних међунационалних односа, казао је Ђукановић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је честитку поводом Божића, надбискупу барском мсгр. Року Ђонљешају, бискупу которском мсгр. Ивану Штироњи, свим грађанима католичке вјероисповијести и свештенству  уз жеље да у миру и спокојству уживајући заједно са својим породицама, драгим особама и пријатељима прославе најрадоснији дан у хришћанству, дан Христовог рођења.

Божић нас трајно подстиче на његовање универзалних вриједности хришћанског учења, да само слогом, разумијавањем и узајамним уважавањем можемо наставити да градимо здраво и просперитетно друштво, утемељено на нашем непролазном историјском насљеђу и савременим европским вриједностима које баштинимо у Црној Гори.

Предстојећи свети дани прилика су да се још једном подсјетимо изузетне духовне мисије Католичке цркве и напора њених вјерника у Црној Гори да активно допринесу изградњи складних међунационалних односа, снажењу екуменског и међурелигијског дијалога, очувању наше духовне и материјалне културе, афирмацији и укупној демократизацији црногорског друштва.

Вјерујем да ће плодна сарадња између Католичке цркве и државних институција на свим подручјима друштвеног живота, посвећена интересима Црне Горе и њеном заједништву с другим земљама и народима европског и евроатланског окружења, и надаље снажно доприносити општем добру и напретку наше заједничке Домовине и бољитку свих њених грађана. 

У духу ових мисли с радошћу Вама, свештенству и свим грађанима католичке вјероисповијести у Црној Гори још једном желим срећан Божић и свако добро у 2022. години.”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 23:05