Danijela Đurović / - FOTO: TVITER
12/11/2023 u 19:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Zgrožena sam naslovom Šešeljevog novog uratka, slikom mizoginije i primitivizma

Primitivni, niski, mizogini udar na ženu najviše govori o samom autoru, napisala je bivša predsjednica parlamenta

Nakon objavljene publikacije Vojislava Šešelja čiji naslov i sadržaj vrijeđaju Draginju Vuksanović Stanković, bivšu poslanicu i predsjednicu Socijaldemokratske partije socijalista (SDP), stižu brojne reakcije osude. Bivša predsjednica crnogoskog parlamenta Danijela Đurović oglasila se na mreži "X" zgrožena naslovom publikacije.

 

- Zgrožena naslovom Šešeljevog novog uratka, slikom mizoginije i primitivizma, jos više sam razočarana u institucije nemoćne i zarobljene da ovo i slična nedjela osude i sankcionišu. Primitivni, niski, mizogini udar na ženu najviše govori o samom autoru - napisala je Đurović.

image

Naslovnica Šešeljeve publikacije

- FOTO: TWITTWR

Ona je navela da pruža punu podršku bivšoj koleginici Draginji Viksanović Stanković, kao i nedavno brutalno napadanoj na društvenim mrežama Aleksandri Vuković Kuč.

Reagovao je i šef medijskog tima SDP-a Mirko Stanić, ističući da je Šešelj osuđeni ratni zločinac i tumor Srbije već tri decenije propušta priliku da još jednom pokaže zašto mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru.

- Ali nije gostovanje po TV stanicama iz Srb koje se prenose i u CG gdje prosipa svoju mržnju i pakost bez cenzure i kontrole - zaključio je on. 

Ispred SDP-a oglasio se, takođe na mreži "X", i Ivan Vujović, ističući da gadosti koje objavljuje ratni zločinac Šešelj na račun Draginje Viksanović Stanković pokazuju da tu zločinačku politiku jako boli njena i borba svih slobodnih građana za evropsku CG.

- Ne zaboravimo -  Šešelj i njegova ideologija su u liku dobrog đaka AV danas vladajuće u Srbiji - naveo je Vujović.

Za Borisa Mugošu iz Socijademokrata, “publikacija” osuđenog ratnog zločinca je "dno dna".

On je uputio poruku Agenciji za elektronske medije pitajući da li treba dozvoliti da se u CG emituje bilo koja TV (emisija) na kojoj gostuje, kako je naveo, nepomenik.

- Poruka (najvišim) državnim funkcionerima - reagujte jasno i glasno - istakao je Mugoša.

Oskar Huter, poslanik DPS-a, navodi da se radi o "četničkom vojvodi po(vamp)mirujuće naravi".

- Ima li u CG onih koji ovo neće ili ne smiju osuditi? Naravno da ima. Normalnost je stanje koje treba ukinuti. Sramno da sramnije ne može biti - upitao je Huter.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 01:04