Dvočasovna blokada tunela Sozina / foto: Dragan Stojanović, Dan
28/07/2024 u 19:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Dvočasovna blokada tunela Sozina, Crmničani ne odustaju

Treću nedelju tokom jula stanovnici Crmnice, Virpazara i okolnih sela organizuju proteste, blokiraju saobraćaj kroz tunel Sozina. Danas je protest od 18.30 do 20.30 časova i u tom intervalu obustava saobraćaja kroz tunel Sozina.

Policija preusmjerava saobraćaj iz Podgorice ka Primorje preko Paštrovačke gore i Sutormana. Prvi protest mještani Crmnice su održali 13.jula.

Danas se okupilo oko 150 mještana,a zahtjevaju da stanovnici Crmnice pored ostalog imaju besplatan  prolaska kroz tunel Sozina. Oni pozovaju Opštinu Bar i Vladu Crne Gore da se hitno i kvalitetno posvete rješavanju njihovih problema.

image

Dvočasovna blokada tunela Sozina

foto: Dragan Stojanović, Dan

- Blokada tunela Sozina ne stvara prepreke, poteškoće, niti negativne efekte na turističku privredu. Nije ni u spurptnosti sa Evropskom praksom. Ovih dana u Makarskoj (Hrvatska) slična je bila situacija i mještani su oslobođeni plaćanja putarina. U razgovoru sa čelnicima preduzeća „Monteput“ došlo je do „približavanja“ stavova. Ključno je pitanje – na koji način će se to pravno riješiti. Mi pristajemo na trajno rješenje, ato je Ugovor koji će biti kvalitetan, potpisan od svih strana. To je jedino prihvatljivo za mještane Crmnice - kazao je za Primorski portal Aleksandar Plamenac, jedan od organizatora protrsta. On je istakao da očekuju od Skupštine Crne Gore da prije nego što pođu na godišnje odmore da će se izjasniti o Zakonu, te očekuje da će poslanici podržati zahtjeve Crmničana.

image

Dvočasovna blokada tunela Sozina

foto: Dragan Stojanović, Dan

Podsjetimo organizatori protesta su  sa kompanijom „Monteput“ održali  sastanak, na kojem je zaključeno da se hitno dostave i preciziraju svi uslovi za povlastice i oslobađanje plaćanja putarine za tunel Sozina.

image

Dvočasovna blokada tunela Sozina

foto: Dragan Stojanović, Dan

„S druge strane ostaje ključno pitanje na koji način će to biti pravno formulisano i obavezujuće, a kako kažu za njih je samo to, uz usvajanje izmjena i dopuna zakona o putevima, trajno rješenje i jedina prihvatljiva opcija“, poručili su predstavnici organizatora protesta.

Prolazak mještana Crmnice kroz Sozinu mora se riješiti na pozitivan način i dugoročno

U petak je u prostorijama MZ Virpazar održan sastanak povodom rješavanja pitanja prolaska kroz tunel Sozina žitelja Crmnice.

Sastanku su prisustvovali ispred Mjesne zajednice Tomo Ukšanović, Nikola Dragišić i Ilija Marković, ispred grupe građana koji protestuju Aleksandar Plamenac, Dragoljub Bajković i Miloš Petranović, ispred “Monteputa” direktor Milan Ljiljanić i ispred Opštine Bar Igor Gojnić i Svetlana Gažević.

image

Dvočasovna blokada tunela Sozina

foto: Dragan Stojanović, Dan

- Svi su izrazili namjeru da se situacija prolaska žitelja Crmnice obavezno mora riješiti na pozitivan način i dugoročno. Prolazak kroz tunel Sozinu mora biti oslobođen plaćanja za sve žitelje Crmnice, kao i za Crmničane koji žive u Baru i Sutomoru - istakao je predsjednik MZ Crmnica Tomo Ukšanović,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 03:30