/ - фото: HTTPS://WWW.ZZZCG.ME/GOR
02/12/2021 u 13:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фолић: Незапослени се жале на пријетње

Незапослени се наводно уцјењују реченицом “Ако хоћеш да и даље примаш накнаду по основу незапослености, и будеш на Бироу, мораш промовисати опредјељење другачије које промовише нова Влада, казао је в.д. директора Фолић

Више десетина незапослених обратило се Заводу за запошљавање, због наводних пријетњи да ће им бити ускраћено право на новчану накнаду, уколико на изборима у недјељу не гласају за партије које су на власти на локалном нивоу, саопштено је из Завода.

Из ЗЗЗ-а су казали да се незапослени уцјењују тако што им се намеће обавеза промовисања опредјељења другачијег од оног које заступа актуелна Влада.

- Незапослени се наводно уцјењују реченицом “Ако хоћеш да и даље примаш накнаду по основу незапослености, и будеш на Бироу, мораш промовисати опредјељење другачије од оног које промовише нова Влада-казао је вршилац дужности директора Завода Горан Фолић.

Он је истакао да је очигледно да су одавно почеле, како је навео, предизборне трзавице, као и да се да се неколико дана уочи избора не бирају средства у циљу повећања броја гласова у недјељу.- “Од свих запослених на бироима рада захтијеваћу да дјелују по прописаним процедурама према свим корисницима услуга”, рекао је Фолић.

Он је навео да су услови за остваривање и престанак, као и дужина трајања, висина новчане накнаде и поновно стицање права на новчану накнаду утврђени Законом о посредовању при запошљавању и правима за вријеме незапослености.

- Зато и охрабрујем све незапослене да не брину, јер им то право нико не може ускратити нити им оно може бити укинуто због партијске, националне или неке друге припадности- поручио је Фолић.

Он је поручио да Завод мора постати сервис грађана и институција којој се вјерује.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 20:17