/ Fondacija Volonteri Crne Gore
02/09/2024 u 13:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Fondacija Volonteri Crne Gore obezbijedila školski materijal za 30 djece iz socijalno ugroženih porodica

Fondacija Volonteri Crne Gore uspješno je realizovala akciju nabavke i distribucije školske opreme za 30 djece iz socijalno ugroženih porodica.

- Svjesni smo da se sa početkom školske godine povećavaju finansijski pritisci na porodice, posebno one koje se nalaze u teškoj socio-ekonomskoj situaciji. Osim troškova za školski pribor i opremu, dolaskom hladnijih dana, tu su i dodatni izdaci za grijanje i druge osnovne životne potrebe, što dodatno opterećuje kućni budžet ovih porodica. Pomoću podrške mjesečnih donatora i partnera iz biznis zajednice obezbijedili smo školski materijal za 30 djece iz socijalno ugroženih porodica - naveli su iz Fondacije.

Školska oprema je obezbijeđena iz postojećih sredstava Fondacije, prikupljenih od strane mjesečnih donatora i jednokratnih donacija od strane građana Crne Gore,  i uz podršku Foto Lab-a koji je donirao značajan dio materijala za školu.

- Svjesni smo da se sa početkom školske godine povećavaju finansijski pritisci na porodice, posebno one koje se nalaze u teškoj socio – ekonomskoj situaciji. Osim troškova za školski pribor i opremu, dolaskom hladnijih dana, tu su i dodatni izdaci za grijanje i druge osnovne životne potrebe, što dodatno opterećuje kućni budžet ovih porodica. Pomoću podrške mjesečnih donatora i partnera iz biznis zajednice obezbijedili smo školski materijal za 30 djece iz socijalno ugroženih porodica - izjavila je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Kako navode iz Fondacije, socijalna pomoć u Crnoj Gori je jako niska, i kreće se od 60 do 120 evra. Veliki je broj porodica koje i ne primaju socijalnu pomoć zbog neispunjavanja formalnih uslova.

- Naša Fondacija je od početka godine izdvojila cca 14.000 evra u vidu roba i usluga za korisnike naših servisa. Sredstva su donirana u svrhu liječenja sugrađana, za potrebe izgradnje kupatila korisnici koja živi u stanju socijalne potrebe, kao i za akciju podjele paketa za novorođenčad, i paketa sa osnovnim životnim namirnicama - koje kontinuirano distribuiramo svakog mjeseca za više od 100 porodica širom Crne Gore. Potreba građana za pomoć je sve veća, i svakodnevno dobijamo zahtjeve za pomoć od novih korisnika - ističe Došen.

Sva dјeca neće imati iste uslove za obrazovanje: Školska godina nova, problemi stari

Iskoristili su priliku da se zahvale dosadašnjim donatorima, ali i da pozovu donosioce odluka da se aktivnije uključe u rješavanje aktuelnih socijalnih problema i pruže podršku onima kojima je to najpotrebnije.

- Ovim putem želimo da se zahvalimo svim donatorima Fondacije, sa akcentom na mjesečne donatore koji svakog mjeseca pomoću naše platforme izdvajaju sredstva za najugroženije sugrađane. Hvala Foto labu, što je i ovoga puta izašao u susret i pomogao nam u realizaciji humanitarne akcije. Smatramo da je zajednička akcija nevladinih organizacija, institucija i biznis sektora jeste ključna za efikasno pružanje pomoći porodicama koje žive u siromaštvu. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da pruže doprinos u novcu, hrani, odjeći, kako bismo zajedno nastavili pružati podršku onima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Svi ljudi dobre volje mogu donirati jednokratno ili se pretplatiti za mjesečno doniranje putem sajta www.volontericrnegore.me ili uplatom na žiro račun Fondacije Volonteri Crne Gore: 520-9194-41 - zaključuje Došen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:36