GI Sačuvajmo Sinjajevinu organizuje protestni marš / - GI SAčUVAJMO SINJAJEVINU
18/01/2023 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

GI Sačuvajmo Sinjajevinu najavila: Protestni marš do Sinjajevine 27. januara

Polazak grupe iz Štitarice planiran je sa igrališta u Gornjoj Štitarici u 8 časova, a iz Lipova od Lipovske Bistrice u 9 časova

Građanska inicijativa Sačuvajmo Sinjajevinu organizovaće u petak, 27. januara 2023. godine, protestni mars do Margite, koji će krenuti sa dvije tačke iz Lipova u Kolašinu i Štitarice u Mojkovcu. Polazak grupe iz Štitarice planiran je sa igrališta u Gornjoj Štitarici (iznad nekadašnje prodavnice) u osam časova, a iz Lipova od Lipovske Bistrice (skretalište prema katunu Potrk) u 9 časova. Obje grupe oko podne će se sastati na Margiti koja je postala simbol borbe za očuvanje Sinjajevine.

image

GI Sačuvajmo Sinjajevinu organizuje protestni marš

- GI SAčUVAJMO SINJAJEVINU

– Naša je jasna poruka da ne postoji prepreka koja će nas zaustaviti i omesti u našoj čvrstoj namjeri da sačuvamo i odbranimo Sinjajevinu. Zima, ljeto, nas niko neće zaustaviti niti ćemo dozvoliti da nam iko uništava ono što nam je priroda dala, a pretci ostavili. Ove godine izražavamo protest što je Sinjajevina i dalje zvanično vojni poligon, uprkos brojnim obećanjima iz Vlade da će ta nelegalna i nelegitimna odluka biti poništena.  Protestujemo što i dalje živimo u grču da svakog dana vojska može krenuti na naše pašnjake. Protestujemo što vlasti pokušavaju da nas zavade sa našom vojskom.

image

GI Sačuvajmo Sinjajevinu organizuje protestni marš

- GI SAčUVAJMO SINJAJEVINU

Protestujemo i što i dalje nijesmo uključeni u radnu grupu koja treba da preispita odluku o vojnom poligonu i pronađe drugu lokaciju. Odbijanjem Vlade da nas uključi u radni tim, uprkos zahtjevu 73 NVO iz Crne Gore, smatramo da se bježi od aragumenata i istine, koji su u interesu zaštite Sinjajevine. Strahujemo da je to tijelo samo bacanje prašine u oči javnosti kako bi se do kraja sprovela odluka Vlade iz 2019. i zapucalo se na Sinjajevini. Naša je jasna poruka da dok je nas, na Sinjajevinu niko ne smije udariti, jer Sinjajevina ima nas, svoje branioce, spremne da se beskompromisno bore sve do ukidanja odluke o vojnom poligonu i proglašenja Sinjajevine zaštićenim područjem – poručili su iz Građanske inicijative Sačuvajmo Sinjajevinu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 06:35