Пензионери у шетњи (илустрација) / - FOTO: INTERMAGAZIN
03/03/2022 u 10:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Група пензионера са најмањим примањима: Сви заједно да кренемо у борбу за наша права

Поручују да их Европа сад и дивљање цијена из дана у дан полако убијају

Група пензионера са најмањим примањима поздрављају акцију колега са сјевера и поручују да се не дијеле, већ да заједно крену у борбу за њихова права. 

 - Поштоване колеге пензионери са пензијама од 150 еура, а није нас мали број. Такође поздрав и за оне наше колеге са већим пензијама јер ни они нијесу у много бољем положају од нас. Позивамо вас да сви заједно станемо у борбу за голи живот. Ми не можемо ову борбу водити ван институција или на барикадама јер су већина од нас инвалиди и бројимо задње дане уз оволику висину пензија. Не нападамо програм Европа сад било од које владе дошао јер нас не интересују владе већ голи опстанак - наводе пензионери.

Поручују да их Европа сад и дивљање цијена из дана у дан полако убијају.

 - Колико ће нас остати до 1-ог октобра је велико питање. А и тада ће за нас много бити већа она пензија од 147 еура из октобра 2021 него ова од 200 еура из октобра 2022. године Знају ли ови политичари који сједе у удобним фотељама и примају по пар хиљада еура и успут су запослили комплет породице да је мало нас које дјеца могу помоћи јер је већина њих незапослена. Драге колеге до када да ћутимо? Оћемо ли да чекамо да неко други у наше име дигне глас? Ако чекамо на то до краја године нас неће бити 17.000 већ дупло мање - упитали су они.

Позивају колеге да се не дијеле, и да сви заједно кренемо у борбу за наша права.

 - Кроз институције состема али не тако да нас обмањују лажним саопштењима већ уз један кратак рок да ријеше наше проблеме. Ако не можемо тим путем онда има и други. Многи од нас не могу дуго на улице али велика већина нас може у штрајк глађу јер смо са оваквим пензијама научили гладовати - додају они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 09:42