Radojičić sa potpisnicima Memoranduma / - ROTARI
28/03/2024 u 08:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Guverner Rotarija potpisao Memorandum o međudržavnoj saradnji sa Distriktima iz Indije

Guverner Rotari Distrikta 2483 Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić je sa svojim timom od 12 članova posjetio Indiju i potpisao Memorandum o međudržavnoj saradnji sa Distriktima Delhi 3011 i 3012 u amabasadi Republike Srbije u prisustvu Rotarijanaca iz obje zemlje.

Memorandum su takođe potpisali Distriktni guverneri iz Delhija Jeetender Gupta, Sushil Kuhrana, Deepak Thalvar i Mohamed Ghamam. Prisustovao je i zamjenik ambasadora Republike Srbije u Indiji, Lazar Vukadinović, koji je posebno naglasio značaj ovog događaja za dvije države.

Radojićič je izjavio da “potpisivanje ovog sporazuma predstavlja još jedan korak naprijed u izgradnji međunarodne saradnje i promociji mira u svijetu, pružajući priliku za razmjenu ideja, resursa i projekata između rotarijanskih distrikata u Indiji, Srbiji i Crnoj Gori”.

Ovom prilikom, iz Crne Gore, u Indiji su boravile članice Rotari kluba Kotor - past predsjednica Aleksandra Vučković Otašević i Ljiljana Vučković.

U okviru programa Razmjene Rotari klubova iz Regiona,  delegacija iz Srbije i Crne Gore posjetila je Mumbai, gdje su se susreli sa rotarijancima iz tog područja. Ova razmjena omogućava članovima oba distrikta da razmijene iskustva, ideje i kulture, čime se grade trajni mostovi prijateljstva i saradnje između različitih djelova svijeta.

Ovaj program naglašava važnost dijaloga i razumijevanja među ljudima različitih kultura i poziva na izgradnju globalne zajednice posvećene humanitarnim ciljevima i promociji mira.

Rotarijanci iz Srbije i Crne Gore posjetili su Rotari školu Gurugram i upoznali se sa njenim radom. Ova izuzetno važna institucija za zajednicu, omogućava visoko kvalitetno obrazovanje djeci po najvišim standardima i predstavlja jedan od najvećih projekata u svijetu Rotari kluba Gurgaon. Već 37 godina, pored redovnih polaznika, ovdje se besplatno školuju i djeca iz socijalno ugroženih porodica.

Na kraju posjete, distriktni guverner Aleksandar Radojičić je sa svojim timom obišao Rotari Centar za krv u Gurugramu. Radojićić je naglasio da „svake sekunde, negdje u svijetu, neko čeka na transfuziju krvi, zato budimo zajedno  u ovoj humanoj misiji – darujmo krv  i sapasimo živote.“

Pored guvernera Radojičića, sastancima su prisustovali i članovi distriktnog tima: DGE Vladan Mijailović, ADG Relja Mirović, DRFEC Duška Mrvoš, ICC koordinator Vesna Baur i DAC Violeta Marković

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:04