Gužva na prelazu Vitaljina - Kobila / - PORTAL RTCG
20/07/2023 u 21:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gužve na granici sa Hrvatskom, kolone po tri kilometra

Kolone vozila i ovolike gužve su u zadnje vrijeme učestale iz razloga, kako je saopštio izvor blizak policiji, što su hrvatski granični policajci u takozvanom "tihom štrajku"

U jeku turističke sezone na graničnim prelazima Hrvatske sa Crnom Gorom, Karasovići (HR) - Debeli brijeg (CG) i Vitaljina (HR) - Kobila (CG) danas su se viđene kilometarske kolone vozila. Na prelazak hrvatske granice čekalo se duže od dva sata, pi[e portal RTCG.

Na fotografijama koje je portalu RTCG poslao čitalac vidi se dugačka kolona na graničnom prelazu Karasovići. Kako se navodi kolona je ila tri kilometra, a na Vitaljini oko dva kilometra.

Kolone vozila i ovolike gužve su u zadnje vrijeme učestale iz razloga, kako je saopštio izvor blizak policiji, što su hrvatski granični policajci u takozvanom "tihom štrajku". I to baš u vrijeme godišnjih odmora i pojaćanog saobraćaja na putevima između dvije države.

Razlog ovakvih učestalih postupaka graničnih policajaca su navodno uslovi rada i manjak policijskih sluzbenika na ova dva granična prelaza koji su angažovani. Neki od njih su došli iz policijskih postaja iz Slavonije.

Policijski službenici danas su propuštali i kontrolisali po tri-četiri vozila u razmaku od desetak minuta. U koloni su se mogle vidjeti porodice sa malom djecom koji putuju iz evropskih zemalja.

U očaju neki vozači su pokušavali da prođu kolonu i ubace se ispred drugih vozila bliže graničnom prelazu, pa je dolazilo i do međusobnih sukoba, kontakata vozila, a i oštećenja vozila, piše  portal javnog servisa.

Na dva crnogorska granična prelaza danas nije bilo zadržavanja vozila iz oba pravca.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:01