maraton / ilustracija rthn
04/10/2024 u 09:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Humanitarni plivački maraton „Dobrota 2024“

Humanitarni plivački maraton „Dobrota 2024“ će u organizaciji Triatlon kluba Kotor i Sportsko-rekreativnog društva (SRD) „Open Water“ iz Budve, a u partnerstvu sa Specijalnom bolnicom za psihijatriju „Dobrota“, biti organizovan sjutra (u subotu) 5. oktobra.

Predviđena plivačka ruta u dužini od 8 kilometara je na relaciji Perast- Dobrota. Start je između peraških ostrva u 9 sati, a cilj je ponta ispod crkve Svetog Matije (ponta Specijalne bolnice za psihijatriju).

- Očekivani završetak plivanja je između 12 i 12.30. Nakon toga, u planu je organizovanje ručka za plivače i organizatore, a potom završna svečanost dodjele medalja, plaketa i zahvalnica plivačima i ostalim učesnicima. Cilj ovog humanitarnog, sportskog događaja je prikupljanje novčanih sredstava koja će biti usmjerena ka poboljšanju uslova u kojima borave pacijenti čije su aktivnosti dio procesa radno-okupacione terapije. Namjera nam je da skrenemo pažnju na promociju zdravih stilova života, a upravo je plivanje jedna od aktivnosti kojom čovjek može da se bavi bez obzira na godine starosti- navedeno je saopštenjem.

Odabrana relacija na kojoj će biti organizovan plivački maraton promoviše i dio obale koja predstavlja neprocjenjivo blago naše kulturne baštine. Učesnici/učesnice maratona, njih, biće članovi/članice Triatlon kluba Kotor i SRD „Open Water“ iz Budve kao i plivači/plivačice iz zemlje i iz inostranstva koji imaju bogato iskustvo u disciplini daljinskog plivanja.

Humanitarni plivački maraton „Dobrota 2024“ organizuje se pod motom „Na talasu zdravlja do mora prilika“.

Pozivamo sve društveno odgovorne pojedince i organizacije da, u skladu sa mogućnostima, uplate novčana sredstva na račun Triatlon kluba Kotor 530-24204-54 (NLB banka), a svima koji su to već uradili i onima koji su nam pomogli u organizovanju događaja srdačno zahvaljujemo.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 09:42