/ Institut za javno zdravlje Crne Gore
29/11/2023 u 13:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IJZ: ODT da ispita objavu „Alternative Crna Gora“ o uništavanju dokumentacije

Navedeni profil objavio je post u kojem su naveli da je lice Miljana Pavličić, u nedjelju u kasnim popodnevnim satima, bila u prostorijama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i da je zajedno sa radnicima pravne službe uništavala dokumentaciju - navode iz IJZ

Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZ) obratio se Osnovnom državnom tužilaštvu  u Podgorici sa molbom da sprovede sve radnje koje su u njihovoj nadležnosti vezano za objavu „Alternativa Crna Gora“ na društvenoj mreži Facebook od 28.11.2023. godine.

- Navedeni profil objavio je post u kojem su naveli da je lice Miljana Pavličić, u nedjelju u kasnim popodnevnim satima, bila u prostorijama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i da je zajedno sa radnicima pravne službe uništavala dokumentaciju - navode iz IJZ.

Prema informacijama Instituta, Miljana Pavličić je posljednji put bila u Institutu za javno zdravlje Crne Gore dana 22.11.2023. godine kako bi se izvršila primopredaja svih stvari iz njene kancelarije, kao i stvari koje su bile u njenom posjedu, a pripadaju Institutu. Imenovana je tada vratila i svoju identifikacionu karticu za ulaz u našu ustanovu, što je sve konstatovano zapisnikom.

- Napominjemo da smo u petak, 24.11.2023. godine promijenili bravu u kancelariji u kojoj se nalazi pravna služba, kao i da se ključ od te kancelarije ne nalazi čak ni u portirnici Instituta kako ne bi došlo do neke zloupotrebe.

Zbog negativnih navoda u medijima kojima je Institut za javno zdravlje Crne Gore izložen u posljednje vrijeme proslijedili smo zahtjev Osnovnom državnom tužilaštvu  u Podgorici sa molbom da sprovede sve radnje koje su u njihovoj nadležnosti - saopštili su iz Instituta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 19:14