/ - LAZAR RUZIC
10/12/2022 u 17:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Ima nas": Kolonama automobila u ponedjeljak ćemo preplaviti Podgoricu

Protest će trajati čitavog dana sve dok, kako su rekli, ne vide ishod glasanja Zakona o predsjedniku nakon čega će javnost obavijestiti o daljim koracima i potezima koje pripremaju

Pokret "Ima nas" u ponedjeljak će, sa početkom u 11 sati, kolonama automobila u svim djelovima grada u potpunosti preplaviti Podgoricu kako bi poslali snažnu podršku da je 12. decembar "dan D" kada je u pitanju normalno funkcionisanje države, ustavnog poretka i pravnog sistema - najavljeno je u saoštenju. 

Protest će trajati čitavog dana sve dok, kako su rekli, ne vide ishod glasanja Zakona o predsjedniku nakon čega će javnost obavijestiti o daljim koracima i potezima koje pripremaju.

- Jučerašnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije kao i stav Evropske komisije dali su potvrdu da se naš Pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju naši evropski partneri, te da je ovo borba za odbranu ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore. Upravo okupljanja i protest Pokreta "Ima nas" pokazali su svu snagu građanske Crne Gore, ali i odlučan stav ogromnog broja građanki i građana koji su se usprotivili udaru na temelje tekovina naše države i mukotrpne izgradnje i stvaranja ponosnog građanskog habitusa odakle i crpimo snagu za ideju savremenog i modernog društva za naša pokoljenja - istaknuto je u saopštenju.

Stoga, dodaju, još jednom pozivaju sve političke partije i svakog poslanika na odgovornost koji ovaj trenutak sa sobom nosi, te da donesu odluke koje su od interesa za građansku i evropsku Crnu Goru. 

- Pokret "Ima nas", kao i destine hiljada građana koji stoje uz nas neće odustati od ove borbe. Pozivamo sve da u ponedjeljak budu pripravni i čekaju jasna uputstva. Odustajanja nema sve do ispunjenja zahtjeva - poručili su u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
IMA NASPROTEST
15. maj 2024 21:14