Moskva, teroristički napad / - RUSSIAN EMBASSY UK AT X
23/03/2024 u 14:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Interpol Crne Gore: Osuđujemo teroristički napad na halu Krokus: Interpol spreman podržati ruske vlasti u istrazi

Internacionalna policijska organizacija Crne Gore oštro osuđuje teroristički napad koji se dogodio u koncertnoj dvorani Krokus siti hol (Crocus City Hall) u moskovskoj regiji, u kojem je izgubljeno više od 143 života nedužnih civila.

Ovaj užasan čin nasilja je napad na sve nas i naše zajednice, navodi se u saopštenju Interpola Crne Gore.

- Naše misli su s porodicama i prijateljima žrtava, te izražavamo duboko saučešće svima koji su pogođeni ovim tragičnim događajem.  Nadamo se da će ruske vlasti brzo pronaći odgovorne za ovaj zločin i privede ih pravdi. Napadi poput ovog podsjećaju nas koliko je važno raditi na očuvanju sigurnosti i mira u našim zajednicama. Trebamo se udružiti u borbi protiv terorizma i raditi na prevenciji budućih napada - navodis e u saopštenju.

kako se dodaje, država mora uložiti dodatne napore u jačanje svojih obavještajnih kapaciteta kako bi prikupila informacije o terorističkim prijetnjama prije nego što postanu stvarnost. Ovo uključuje razmjenu obavještajnih podataka sa drugim zemljama i saradnju sa međunarodnim organizacijama koje se bave borbom protiv terorizma. 

- Država treba pojačati sigurnost na svojim granicama kako bi spriječila ulazak terorista i krijumčarenje oružja i eksploziva. Ovo uključuje poboljšanje tehnološke infrastrukture, veću obuku graničnih službenika i saradnju sa drugim zemljama u razmjeni informacija o putnicima - ističe se u dopisu.

Dodaje se da zajedno možemo osigurati da terorizam ne pobijedi i da se zajedno suprotstavimo ovom zlu, gradeći sigurniju i otporniju budućnost za sve.

Internacionalna policijska organizacija Crne Gore podržava opseznu istragu koju će sprovesti ruske vlasti kako bi se pronašli počinioci ovog gnusnog zločina, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:25