/ - ZGRADA STARE VLADE/ VLADA
18/04/2024 u 19:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Iseljenje do 15. maja: SDT i SPO ulaze u Staru zgradu Vlade

Vlada Crne Gore odredila je 15. maj kao krajnji rok za iseljenje institucija koje se trenutno nalaze u staroj zgradi vlade kako bi se taj prostor ustupio Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO)

Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da, u saradnji s Upravom za državnu imovinu, preduzme dalje aktivnosti na izvođenju radova adaptacije stare zgrade vlade, saopšteno je nakon današnje sjednice. Ministarstvo finansija zaduženo je da obezbijedi sredstva za tu namjenu.

U staroј zgradi Vlade 110 kancelariјa za SDT i SPO

Vlada je usvojila Informaciju o aktivnostima na preseljenju Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja, piše portal RTCG.

- U Informaciji se navodi da je, u skladu sa Zaključkom Vlade od 06. jula 2023. godine kojim je dala na korišćenje SDT-u i SPO-u poslovni prostor u objektu stare zgrade Vlade, sa predstavnicima projekta Podrška Evropske uniji vladavini prava u Crnoj Gori – Eurol lll i Ambasade SAD u Crnoj Gori dogovorena donacija u vidu finansiranja izrade studije podobnosti stare zgrade Vlade, kao i nabavke kancelarijskog namještaja i IT opreme - navodi se u izvještaju.

U tu svrhu, Specijalno državno tužilaštvo je izradilo projektni zadatak, a finalnu verziju nacrta i dizajna prenamjene stare zgrade Vlade,  završili su 15. marta eksperti koje je angažovala Ambasada SAD u Podgorici .

- Kako se radi o štićenom objektu od posebnog javnog značaja, Specijalno državno tužilaštvo je obezbijedilo idejno arhitektonsko rješenje – podloge u dwg formatu, za potrebe izrade projektne dokumentacije za ostale faze - navode iz Vlade.

Konstatovano je da idejno arhitektonsko rješenje predstavlja optimalno rješenje dispozicije, namještaja, opreme, bez bilo kakvih izmjena unutrašnje strukture postojećeg stanja.

- Tako da predložena promjena organizacije prostora u objektu, zamjena opreme i instalacija ne utiče na stabilnostl i sigurnost objekta, ne mijenjaju se konstruktivni elementi, niti se mijenja spoljni izgled objekta - navodi se u saopštenju.

S tim u vezi Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da, u saradnji s Upravom za državnu imovinu, preduzme dalje aktivnosti na izvođenju radova adaptacije stare zgrade Vlade za smještaj Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja.

- Kao i aktivnosti za preostale faze jake i slabe struje, termotehnike i protiv požarne zaštite, uz stručni nadzor, dok je Ministarstvo finansija zaduženo da, po potrebi i iskazanim troškovima, obezbijedi sredstva za realizaciju navedenih aktivnosti - odlučeno je va sjednici Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:54