Ivanović i Bušardi / - FOTO: MVP
22/01/2024 u 15:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ivanović-Bušardi: Crna Gora pokazala solidarnost i i humanost prema strancima u nevolji

Saradnja sa UNHCR-om istovremeno doprinosi reformama iz evropske agende u ključnim oblastima iz poglavlja 23 i 24

Crna Gora intenzivno sarađuje sa UNHCR-om u cilju kontinuiranog unaprjeđenja sistema zaštite raseljenih lica, tražioca azila i migranata, istaknuto je tokom sastanka, saopšteno je na sastanku ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića i šefa Kancelarije UNHCR-a u Crnoj Gori Žan Iv Bušardijem.

U razgovoru je pozdravljena otvorenost, solidarnost i humanost koju je Crna Gora pokazala u pružanju adekvatne pomoći izbjeglicama iz Ukrajine, uz ocjenu da u kontinuitetu dokazuje spremnost za pomoć svim strancima u nevolji, od ratnih zbivanja u bivšoj Jugoslaviji, do posljednjih migrantskih kriza.

Ocijenjeno je da je saradnja sa UNHCR-om, kao i njihova ekspertska i finansijska pomoć, izuzetno značajna, imajući u vidu broj izbjeglica, tražilaca azila i apatrida sa kojima se Crna Gora susrijeće. Sa tim u vezi, obostrano je izražena spremnost za dalje jačanje saradnje sa UN sistemom, te istaknuta važna uloga i posvećenost pružanju humanitarne pomoći, posebno u kontekstu trenutnih globalnih dešavanja.

Sagovornici su, takođe, istakli da saradnja sa UNHCR-om istovremeno doprinosi reformama iz evropske agende u ključnim oblastima iz poglavlja 23 i 24.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. maj 2024 17:19