Sa sastanka / - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
04/03/2024 u 21:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakšić-Stojanović: Intezivnije ćemo raditi na unaprijeđenju integracije izbjeglica i raseljenih lica

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović iskazala je spremnost da se u narednom periodu intenzivnije radi na savladavanju svih izazova sa kojima se suočavaju izbjeglice i raseljena lica kako u obrazovnom sistemu Crne Gore, tako i na tržištu rada. To je rečeno na današnjem sastanku Jakšić Stojanović i Žan Iva Bušardija, šefom predstavništva UNHCR-a u Crnoj Gori i njegovim saradnikom, Slobodanom Raščaninom.

Jakšić Stojanović je, kako je saopšteno iz Ministarsva prosvjete, kazala da će poseban akcenat biti na kreiranju adekvatnog zakonskog okvira koji bi omogućio realizaciju aktivnosti na ovom planu, a samim tim i omogućio potpunu integraciju izbjeglica i raseljenih lica, dodaje se.

- Bušardi je izrazio podršku radu ministarke Jakšić-Stojanović i njenom angažmanu u unapređenju sektora prosvjete, nauke i inovacija i istakao važnost saradnje između Ministarstva i UNHCR-a u ostvarivanju zajedničkih ciljeva, posebno kada je riječ o uključivanju izbjeglica i raseljenih lica u obrazovni sistem, kao i kreiranju adekvatnih politika za njihovo uključivanje na tržište rada - navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, razmotrene su konkretne aktivnosti koje bi mogle biti realizovane u narednom periodu, zaključuje se.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:46