Jakšić-Stojanović na Godišnjoj regionalnoj konferenciji / - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
12/06/2024 u 19:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jakšić-Stojanović: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija teži ka unapređenju obrazovnih programa

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović u okviru panela pod nazivom "Podsticanje ekonomskog rasta Zapadnog Balkana kroz razvoj ljudskog kapitala" je istakla značaj ulaganja u obrazovanje i obuku radne snage kao jedan od ključnih faktora za ekonomski napredak kako Crne Gore, tako i cijelog regiona.

Jakšić-Stojanović učestvuje na Godišnjoj regionalnoj konferenciji Regionalnog fonda za izazove i radionicu Tehničkog savetodavnog komiteta koja se održava u Tirani.

Jakšić-Stojanović naglasila je da je ulaganje u razvoj ljudskog kapitala od suštinske važnosti za konkurentnost i prosperitet Zapadnog Balkana.

image

Jakšić-Stojanović na Godišnjoj regionalnoj konferenciji

- FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE

- Posebno je ukazala na činjenicu da stručno obrazovanje ima centralnu ulogu u pripremi učenika za tržište rada i njihov dalji profesionalni razvoj, kao i da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija teži ka unapređenju obrazovnih programa i povećanju prilika za stručnim obrazovanjem, sa jasnim ciljem unapređenja kvaliteta nastave i obuke - navode iz ministarstva.

Ministarka je istakla važnost regionalne saradnje i razmjene iskustava u cilju postizanja održivog ekonomskog rasta, jer upravo kroz međunarodnu saradnju, projekte i razmjene sa inostranim obrazovnim institucijama,  stručne škole u Crnoj Gori preuzimaju dobre prakse, podstiču kontinuirano usavršavanje nastavnika i unapređuju svoje programe.

Konferencija je okupila predstavnike vlada, ambasada, međunarodnih organizacija, privatnog sektora, naučne i akademske zajednice, sa ciljem razmjene iskustva i mišljenja o strategijama i načinima za unapređenije ekonomskog razvoja kroz ulaganje u ljudski kapital, zaključuje se u saopštenju.

Ministarstvo prosvjete: Potpisan Sporazum sa agencijom NASA

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 02:23