Jakšić Stojanović / - MPNI
18/06/2024 u 09:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jakšić Stojanović: Počinje rad na izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju

Formirana je radna grupa za izmjene i dopune Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, saopštila je ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

- Radnu grupu čine predstavnici relevantnih institucija iz oblasti obrazovanja, sindikata, nastavnog osoblja i nevladinog sektora. Radna grupa će početi sa radom do kraja juna. Neke od ključnih izmjena zakona koje su planirane, odnose se na smanjenje broja klasifikacionih perioda kako bi proces ocjenjivanja bio u funkciji motivacije učenika i unapređenja kvaliteta nastave; digitalizaciju procesa i procedura na svim nivoima obrazovanja, vođenje evidencija u elektronskoj formi, uvođenje digitalnih udžbenika kao dopune standardnoj udžbeničkoj literaturi…, navela je Jakšić Stojanović.

Takođe, planira se smanjenje administrativnih obaveza nastavnika kako bi se mogli posvetiti onome što je suština njihovog poziva, a to je kvalitetna realizacija obrazovno-vaspitnog procesa.

Kako dodaje, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija posvećeno i timski radi na unapređenju obrazovnog sistema, te vjeruju da će ove izmjene dovesti do boljih uslova za nastavnike i  kvalitetnijeg obrazovanja za učenike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 17:11