Jakšić Stojanović -  Ženišek / - MPNI
04/10/2024 u 17:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jakšić Stojanović: Reforme u obrazovanju, nauci i inovacijama ključne za napredak društva

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović istakla da su reforme u obrazovanju, nauci i inovacijama ključne za napredak društva, te da ulaganja u ove sektore mogu značajno doprinijeti dugoročnom prosperitetu Crne Gore i njenom evropskom putu.

Ministarka je u Budvi održala radni doručak sa ministrom nauke i istraživanja Češke Republike, Marekom Ženíšekom i ambasadorkom Češke Republike u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom.

Teme sastanka bile su pravna regulativa za podsticanje naučnoistraživačke djelatnosti, etika u istraživanju, promocija nauke i istraživanja, ulaganje u studente i mlade istraživače, kao i uspostavljanje bliske saradnje između dvije države u oblasti razmjene znanja i mobilnosti naučnika i istraživača.

Zajedničkim naporima do reforme obrazovanja u Crnoj Gori

Jakšić Stojanović izrazila je zahvalnost Hrebičkovoj, ambasadorki Češke Republike na organizaciji ovog susreta, kao i na kontinuiranim naporima za unapređenje saradnje između Crne Gore i Češke Republike. 

- Ministarka je predstavila aktivnosti Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija u oblasti unapređenja obrazovnog sistema, nauke i inovacija, naglašavajući posvećenost Vlade Crne Gore ulaganju u obrazovanje kao osnovu za društveni i ekonomski razvoj, saopšteno je iz MPNI.

Na sastanku je dogovoreno da se saradnja između Crne Gore i Češke Republike dodatno produbi u oblastima obrazovanja, nauke i inovacija. U narednom periodu, posebna pažnja biće posvećena podsticanju mobilnosti studenata, naučnika i istraživača, kao i promociji zajedničkih aktivnosti u ovim oblastima, s ciljem jačanja bilateralnih odnosa i razmjene znanja između dvije države.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 17:46