Nebojša Jušković / - FOTO: TV BUDVA
11/03/2024 u 13:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jušković pisao Spajiću: Protivzakonito sam praćen

Kandidat Koalicije Za budućnost Crne Gore za člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) Nebojša Jušković, koji nije prošao procjenu bezbjednosti, obratio se pismom premijeru Milojku Spajiću

On je naveo da je mislio da poslije 30. avgusta, prošao period da ANB bude alatka za eliminaciju lica koja imaju drugačije političke poglede, za obavljanje određenih javnih poslova, a što je bio slučaj sa njim, kada su ga, tvrdi, protivzakonito i protivustavno eliminisali

Nebojša Jušković je od predsjednika Vlade Milojka Spajića zatražio informaciju ko je i kada donio odluku da se nad njim vrše mjere tajnog nadzora, napominjući da se obratio i ministra saobraćaja i pomorstva Filipu Raduloviću, od koga nije dobio odgovor. 

Dodaje da je u odgovoru direktora ANB navedeno da su mjere nadzora pewema njemu  

- U odgovoru direktora ANB gospodina Borisa Milića broj 10-233/24-15252 od 05.03.t.g. se nedvosmisleno ukazuje da se protivzakonito preduzimaju mjera tajnog nadzora prema meni. Tražim da kao pretpostavnjeni direktoru ANB preduzmete neophodne aktivnosti, ko i kada je donio protivzakonitu odluku da se vrše mjere tajnog nadzora prema meni i sa kojim motivima - napisao je Jušković.

Spajiću je tražio da upozna javnost kojе su to bezbjedonosnе prijetnje građanima i državi Crnoj Gori proistekle od njega da bi bio pod tajnim nadzorom ANB-a.

- Ovim odgovorom od 05.03.t.g. ANB je direktno prekršlla Zakon o ANB član 1,2 i 3 i Ustav Crne Gore ("Sl.list CG" br.1/2007 i 38/2013-Amandmani I-XVI). Duboko sam uvjeren da je odgovor direktora ANB (prozvodi zaključak) politički motivisan, zbog mog političkog uvjerenja koje javno iznosim i ne krijem, a što ću i ubuduće činiti u skladu sa svojim mogućnostima - poručio je on.

On navodi da je mislio da poslije 30. avgusta, prošao period da ANB bude alatka za eliminaciju lica koja imaju drugačije političke poglede, za obavljanje određenih javnih poslova, a što je bio slučaj sa njim, kada su ga, tvrdi, protivzakonito i protivustavno eliminisali.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 15:39