/ Foto. KCCG
26/09/2024 u 13:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

KCCG: Na Stomatologiji nema liste čekanja

Na Stomatološkoj poliklinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), nakon intenzivnog rada od aprila do avgusta, više nema liste čekanja, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Iz KCCG su kazali da je poseban fokus na djeci sa invaliditetom, kao i da, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, sprovode u djelo sveobuhvatni plan za njihovo trajno zdravstveno-stomatološko zbrinjavanje.

- Najbolji dokaz za to je što na Stomatološkoj poliklinici više nema listi čekanja. One su eliminisane intenzivnim radom od aprila do avgusta - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u slučaju da neko od pacijenata nije dobio traženu uslugu, uvijek može da se obrati direktno njihovim kolegama na poliklinici ili Zaštitniku prava pacijenata, prenosi MINA.

- U Institutu za bolesti djece KCCG, značajno je povećan broj termina za stomatološke intervencije u operacionim salama, što znači da u jednoj seansi operišemo više pacijenata nego donedavno - kaže se u saopštenju.

Iz KCCG su kazali da termine usaglašavaju u komunikaciji sa roditeljima/starateljima djece sa invaliditetom, o čemu, kako su dodali, vode podrobnu i detaljnu evidenciju.

-Imajući u vidu da nijedna zdravstvena ustanova u državi za sada nema mogućnost pružanja ovih usluga pod svojim krovom, podsjećamo da su ljekari Stomatološke poliklinike KCCG od ranije pripravni i spremni da ordiniraju u kliničko-bolničkim centrima u Beranama i Kotoru, kao i u opštoj bolnici Nikšić-kazali su iz KCG.

Oni su dodali da bi to, prema informacijama iz Ministarstva zdravlja koje je posvećeno regulaciji tog pitanja pravne prirode, trebalo da bude riješeno u dogledno vrijeme.

-Time stičemo uslove, ne samo da pružamo istovjetnu zdravstvenu zaštitu na sjeveru i na jugu kao u KCCG, već je to ujedno i prilika da edukujemo nadležne stomatologe za rad sa osobama sa invaliditetom- naveli su iz KCCG.

Kako su istakli, treći i najvažniji korak je planirano otvaranje Dnevne bolnice u okviru Stomatološke poliklinike KCCG.

-Time ćemo steći uslove da izvodimo operacije na poliklinici nezavisno od ostalih sala KCCG- navodi se u saopštenju KCCG.

Oni su poručili da su posvećeni sveobuhvatnom rješenju medicinskog tretmana osoba sa invaliditetom s fokusom na ranjive grupe.

(

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 13:06