Соња Нејков, директорица Центра за физикалну медицину и рехабилитацију / - КЦЦГ
07/06/2022 u 08:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

КЦЦГ: Реновираће се Центар за физикалну медицину и рехабилитацију

Док реновирање буду у току, амбулантни прегледи и терапије ће се спроводити у старој медицинској школи која ће бити адаптирана и прилагођена овој намјени као и у просторијама Дома здравља

Након реконструкције операционог блока Института за болести дјеце, Центра за клиничко лабораторијску дијагностику и Центра за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију, Клинички центар Црне Горе (КЦЦГ) наставља са реновирањем и адаптацијама клиника и центара, најавила је др Соња Нејков, директорица Центра за физикалну медицину и рехабилитацију КЦЦГ.

- Први пут од 1974. године, када је Клинички центар свечано отворен, биће реновиран Центар за физикалну медицину и рехабилитацију.

Тендер за грађевинске радове, водовод и канализацију је завршен, а ових дана очекује се окончање поступка набавке за климатизацију. Термин почетка извођења радова биће познат након завршетка свих административних процедура. Укупна вриједност радова износи око четвртине милиона еура, а рок за реализацију је око два и по мјесеца - навела је др Нејков.

Како је навела, да би се рад Центра спроводио неометано док реновирање буду у току, амбулантни прегледи и терапије ће се спроводити у старој медицинској школи која ће бити адаптирана и прилагођена овој намјени као и у просторијама Дома здравља о чему ће сви пацијенити бити правовремено информисани.

Иначе, од 1. јануара до 1. јуна 2022. године, у Центру за физикалну медицину и рехабилитацију урађено је укупно преко седам хиљада и двјеста прегледа. Од тога, наравно, највише је било амбулантних прегледа – преко четири и по хиљаде. На болничком лијечењу имали смо преко хиљаду и по пацијената и урађено је преко хиљаду и двјеста конзилијарних прегледа. На дневном нивоу, у Центру увјек радимо са 450 до 500 људи. Чињеница, је међутим, да сваког дана на контролни преглед не дође око 40 одсто пацијената, о чему је КЦЦГ више пута информисао јавност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:59