Aleksandar Klarić sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske / - IGOR SLJIVANCANIN
23/11/2023 u 12:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Klarić-Maske: Skupština Crne Gore uskoro domaćin Parlamentarne skupštine Frankofonije

Uvjeren sam da će ovaj oblik saradnje dodatno obogatiti odnose između Crne Gore i Republike Francuske kako na institucionalnom, tako i na društveno-kulturnom nivou, kazao je Klarić

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se sa ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori Nj.E. An Mari Maske. Sastanku je, posredstvom onlajn platforme, prisustvovao i savjetnik u Sekretarijatu Parlamentarne skupštine Frankofonije Žan Batist Legen.

- Povod susreta bio je razmatranje potencijalnih oblika buduće saradnje između Skupštine Crne Gore i francuske ambasade u Crnoj Gori, uz poseban osvrt na saradnju u kontekstu pripreme i realizacije prvog frankofonog događaja u Skupštini Crne Gore - sjednice Odbora za parlamentarne poslove Parlamentarne skupštine Frankofonije, koji će biti održan u aprilu 2024. godine - navodi se u saopštenju Skupštine Crne Gore.

image

Klarić i An Mari Maske

- IGOR SLJIVANCANIN

Klarić izrazio je zadovoljstvo zbog prilike da Skupština Crne Gore, ubrzo nakon pridruživanja Parlamentarnoj skupštini Frankofonije, bude domaćin sjednice jednog od njenih stalnih radnih tijela.

- Uvjeren sam da će ovaj oblik saradnje dodatno obogatiti odnose između Crne Gore i Republike Francuske kako na institucionalnom, tako i na društveno-kulturnom nivou, te biti važan okvir za snaženje međuparlamentarne saradnje sa brojnim frankofonim zemljama članicama ove parlamentarne skupštine - kazao je Klarić.

Ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske pozdravila je spremnost Skupštine Crne Gore i njene stručne službe da kroz ovaj vid saradnje podrže aktivnosti Parlamentarne skupštine Frankofonije.

- Ambasada Republike Francuske otvorena je za saradnju u pripremi navedenog događaja, kao i za sve buduće vidove saradnje koji će doprinosti jačanju partnerstva dvije države na političkom i kulturnom nivou - kazala je Maske.

Savjetnik Legen je naglasio da PS Frankofonije izuzetno cijeni afirmativan odgovor Skupštine Crne Gore da bude domaćin sastanka Odbora za parlamentarne poslove 2024. godine i izuzetnom ocijenio saradnju službi Skupštine Crne Gore i PS Frankofonije.

Skupština Crne Gore je pridružena članica Parlamentarne skupštine Frankofonije od jula 2022. godine, kada je Crna Gora postala 91. članica ove organizacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 00:10