Ilustracika / foto: Ivan Petrović Ipe, Dan
18/04/2024 u 13:23 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Klinički centar traži policijske patrole: Građani nasrću na obezbјeđenje

Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici iniciraće razgovore sa Upravom policije da još jednom, shodno svojim mogućnostima, razmotri njihovu raniju molbu da svakodnevno, a posebno u periodu od 22 sata do 6 sati, angažuje patrolu koja bi dežurala u krugu ustanove, sa fokusom ispred Urgentnog centra.

Iz KCCG tvrde da "broj incidenata sa licima koja pokušavaju nasilno da uđu u krug KCCG ne jenjava".

– Zaposleni Službe zaštite su svakodnevno izloženi verbalnim ali i fizičkim napadima što je, nažalost, prekјuče kulminiralo privođenjem i dva zaposlena ustanove u Upravu policije. U tom kontekstu i KCCG će svakako pokrenuti odgovarajuće interne procedure, ali, na duže staze, problem ne može biti riješen bez asistencije Uprave policije, smatraјu u KCCG.

Iz KCCG ističu da јe cilj te ustanove da obezbijedi nesmetano i efikasno pružanje zdravstvene zaštite svim građanima što nerijetko mogu da ugroze periferni problemi poput jučerašnjeg incidenta.

– Čvrsto smo uvjereni da će čelnici Uprave policije imati sluha za naš apel i da ćemo zajedničkim snagama naći način da stanemo na put ovom višegodišnjem problemu, očekuјu u KCCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:45