milan knežević / foto: lazar ružić
19/09/2024 u 18:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Knežević BS-u: Što bi mi trebalo da kažemo jer medresa u Tuzima nosi ime Mehmeda Drugog Osvajača

Povodom saopstenja Bošnjačke stranke kojim su naveli zbog čega se protive podizanju spomenika mitropolitu Amfilohiju u Beranama, reagovao je predsjednik DNP-a Milan Knežević.

Ministri iz Bošnjačke stranke napustili su danas sjednicu Vlade Crne Gore, nakon što nije postignuta saglasnost oko dnevnog reda današnje sjednice. Istakli sudanas  da zbog "najblaže rečeno kontroverznih izjava koje je Amfilohije Radović imao, podizanje spomen obilježja neće doprinijeti skladu".

BS: Zbog kontroverznih izjava koje je Amfilohije Radović imao, podizanje spomen obilježja neće doprinijeti skladu

– A što bi onda mi trebalo da kažemo јer medresa u Tuzima nosi ime Mehmeda Drugog Osvaјača čiјa јe voјska okupirala ove prostore, vršila genocid, džamiјala crkve, sјekla hrišćanske glave, nabiјala na kolac, uzimala danak u krvi… Ili јe to sve rađeno zbog multietničkog sklada i budućih evropskih integraciјa – naveo јe Knežević na Iksu.

Iz BS-a navode da se na dnevnom redu našla i tačka oko davanja saglasnosti Opštini Berane za podizanje spomen obilježja mitropolitu Amfilohiju Radoviću u tom gradu, sa čime u  Bošnjačkoj stranci nisu bili saglasni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:38