Milan Knežević / - GORAN SABAN
24/11/2023 u 13:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Knežević: Više žena u odborima direktora unaprijediće ekonomsku perspektivu Crne Gore

Svi zajedno moramo dati svoj doprinos da Crna Gora bude društvo jednakosti i ekonomskog napretka i da iniciramo što više projekata kao što je ‘Women on Boards’, zaključio je Knežević

U Crnoj Gori, žene su uvijek bile temelj društva i nezaobilazna podrška ekonomiji. Njihova mudrost i razboritost su nas vodili kroz mnoge izazove vjekovima. Zato sam uvjeren da će povećano prisustvo žena u odborima direktora, kako u velikim privatnim tako i u državnim preduzećima, dati značajan doprinos unapređenju ekonomske perspektive Crne Gore, kazao je lider Demokratske narodne partije Milan Knežević.

On je, izražavajući podršku programu razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja „Women on Boards“ koji realizuje Investiciono-razvojni fond u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, kazao da se oduvijek borio za jednakost i inkluziju i za bolje i prosperitetnije društvo. Poručio je i da je vrijeme i da suštinski, a ne kozmetički, mijenjamo našu zemlju nabolje.

- Vrijeme je za nove teme koje dokazano doprinose ekonomskom i sveukupnom društvenom napretku. Stoga mi je zadovoljstvo da podržim projekat ‘Women on Boards’ koji će osnažiti žene u Crnoj Gori na pozicijama ekonomskog odlučivanja - kazao je Knežević.

Poručio je i da će Demokratska narodna partija podržati predložene izmjene Zakona o privrednim društvima, kojim će se velike kompanije i zakonski obavezati na značajnije veći broj predstavnika manje zastupljenog pola u odborima direktora - u skladu sa pravnom tekovinom EU.

- Svi zajedno moramo dati svoj doprinos da Crna Gora bude društvo jednakosti i ekonomskog napretka i da iniciramo što više projekata kao što je ‘Women on Boards’ - zaključio je Knežević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 21:18